Puhački orkestar Zaprešić u gostima kod HGD “Zrinski”

image_pdf

DRUGO GOSTOVANJE PO ZAPREŠIĆ U DONJIM KAŠTELIMA

 

U sklopu proslave 165. obljetnice HGD “Zrinski”, u Kaštelima su 29. i 30. srpnja 2017. boravili članovi Puhačkog orkestra Zaprešić, s kojima je uspostavljena suradnja još 2013. godine kada su Zaprešćani posljedni put gostovali u Kaštelima. Više na linku.

 

Glazbari iz Zaprešića su došli u Kaštela u jutarnim satima subote, nakon čega im je dobrodošlicu zaželio predsjednik Zrinskog, Mario Bartulin. Nakon ručka u glazbarnici, uslijedilo je kupanje na lokalnim plažama i fjaka, kojom su se Zaprešćani brzo zarazili.

 

U večernjim satima je uslijedio glavni nastup gostiju u zajedničkom defileu sa glazbarima Zrinskog od glazbarnice do porta u Starome, čime je i službeno započela Ribarska noć u Starome. Glazbari su svojim nastupom zagrijali atmosferu i donijeli dašak Prigorja na Jadran. Nakon jednosatnog nastupa uslijedila je zabava na fešti, koja se u sitnim noćnim satima preselila, zajedno sa neizostavnom gitarom i harmonikom, na planinarski dom “Malačka”, gdje su Zaprešćani bili smješteni. 

 

Dan poslije, u nedjelju 30. srpnja, nakon ručka i prigodnih čestitarskih poklona (monografija PO Zaprešić) za obljetnicu Zrinskog uručenih od strane Marka Petrekovića, predsjednika PO Zaprešić, završilo je ljetno gostovanje Zaprešćana u Kaštelima, uz želje za nastavkom suradnje i što skorijem ponovnom susretu.

 

PREPUN PORAT U KAŠTEL STAROM
Čak 250 kg srdela, 70 kg gavuna, 100 kg liganja na kolutiće i nešto više pedoča, našlo se u subotu navečer na tanjurima onih koji su pristigli na tradicionalnu Ribarsku noć, koju su, na portu u Kaštel Starom, organizirali članovi PŠK Srdela.
Pripreme su počele još u poslijepodnevnim satima, a s prvim večernjim minutama na porat su počeli pristizati gosti, među kojima i znatan broj turista koji svoj godišnji odmor provode upravo u Kaštelima.  Fešta je započela defileom HGD “Zrinski“, njihovim gostima iz Puhačkog orkestra Zaprešić i Kaštelanskim mažoretkinjama.

 

 

Za dobro raspoloženje domaćina i gostiju ove su se večeri brinuli Boris Oštrić i Ribari, a posebno lukšićki slavuj Nedo Kovačev pa su uz njihove pjesme mnogi i zaplesali. Da ova Ribarska noć bude ponešto drugačija od ostalih, ove se večeri pobrinuo jedan mladi Slovenac, koji je iskoristio prigodu i s pozornice, pred svima, zaprosio svoju djevojku. Iznenađenoj djevojci, ni mladić ni bend, nisu ostavili puno mogućnosti za razmišljanje, jer tko bi mogao odbiti bračnu ponudu u srcu Dalmacije, uz predivne zvuke pjesme Vilo moja u izvedbi Nede Kovačeva. Njeno „da” sudionici fešte nagradili su velikim aplauzom i uzvicima odobravanja.

Istaknimo da je ovu večer Enrique Monsalves prvi put vidio naš orkestar, nakon čega se priključio društvu i postao našim članom svirajući tubu.

 

IzvorPortal grada Kaštela

Ostavi odgovor