image_pdf

Davor Lozić (1972.)

Kapelnik HGD “Zrinski” Donja Kaštela 2003.-2016.

 

BIOGRAFIJA

Davor Lozić rođen je 04. rujna 1972. godine u Splitu, dok je odrastao u Kaštel Lukšiću gdje i danas živi. Osnovnu glazbenu školu završio je u glazbenoj školi “Josip Hatze” u Splitu na klarinetu. Srednje glazbeno obrazovanje stekao je na vojnoj muzičkoj školi u Sarajevu, dok titulu profesora ostvaruje na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi profesora Josipa Nochata.

 

 

1991. godine postaje koncert majstor u Simfonijskom puhačkom orkestru Hrvatske vojske u Zagrebu, a od 1996. stalni je član orkestra Hrvatske ratne mornarice (HRM) u Splitu. S činom zapovjednika u 2009. godini postaje dirigent orkestra Hrvatske ratne mornarice kojim je  zapovijedao sve do 2012. godine.

Bio je član orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, dok Vodičku glazbu vodio kao kapelnik od 2000. do  kraja 2016. godine. Radio je kao profesor klarineta u glazbenim školama u Šibeniku, Drnišu i Kaštelima. 

 

2003. godine nasljeđuje mjesto kapelnika prof. Mira Pušića i preuzima vođenje Hrvatskog glazbenog društva “Zrinski” Donja Kaštela gdje ujedno uspješno vodi i internu Školu mladih sljedećih 13 godina – sve do travnja 2016. godine.  Pod njegovim vodstvom orkestar je imao 130 službenih nastupa, od kojih je posljednji bio na Susretu puhačkih orkestara Splitsko-dalmatinske županije u Imotskom, 2016. godine. 

Osim u Kaštelima, istaknimo da je dirigirao orkestrom HGD “Zrinski” na pozornicama u Imotskom, Makarskoj, Biogradu na Moru, Malom Lošinju, Splitu, Solinu, Trogiru, Samoboru, Ivanecu, Zatonu, Zaprešiću i dva puta u Lindlaru na Oktoberfestu (Njemačka). Jedno od najvećih postignuća Lozića je to što se pod njegovim vodstvom orkestar brojačano omasovio i pomladio, čime su se stvorili temelji za napredak orkestara. Pored Lozićevih vrsnih vještina u radu s mladima, ističe se izuzetan društveni karakter, zbog čega je bio omiljen među izvođačima i publikom.