POSTANI ČLANOM NASTARIJE KAŠTELANSKE KULTURNO-UMJETNIČKE UDRUGE!

Puhački orkestar HGD “Zrinski” uspješno djeluje od 1852. godine u Donjim Kaštelima. Tijekom postojanja kroz orkestar je prošlo više od 1.000 glazbenika od kojih su mnogi postali uspješni profesionalni glazbenici, dirigenti, umjetnici i ugledni građani grada Kaštela. Orkestar redovito gostuje u Hrvatskoj i u inozemstvu, te nastupa s poznatim glazbenicima i udrugama na različitim javnim manifestacijama domaćeg i međunarodnog karaktera. 

Ukoliko želite naučiti svirati glazbeni instrument, a uz to i boraviti u poticajnoj i zdravoj atmosferi, te pritom upoznati nove prijatelje i javno nastupati na pozornicama – onda je pravo vrijeme da se uključite u rad našeg orkestra.

TKO SE MOŽE UKLJUČITI?

Pored novih kandidata bez glazbenog predznanje, dobrodošli su i svi oni koji već imaju glazbeno predznanje, a žele napredovati ili samo žele očuvati stečeno znanje. U orkestar su dobrodošli i novi članovi na klavijaturama i bas gitari. Glazbarska škola nije namjenjena samo mlađim uzrastima, već i starijim, profiliranim osobama koji žele naučiti svirati instrument i time se uključiti u rad orkestra. HGD “Zrinski” već godinama organizira internu glazbarsku školu u kojoj se učenici uče svirati, ali osim sviranja dobivaju se i osnovna znanja u važnim glazbeno-scenskim disciplinama i glazbenoj teoriji (solfeggio).

Škola djeluje cijelu godinu, a učenici se školuju za sljedeće puhačke instrumente:

PROFESORI

Učenike obučavaju profesori koji su akademski glazbenici: glazbeni pedagozi, profesori za drvene puhačke instrumente i profesori za limene puhačke instrumene. 

TKO KUPUJE INSTRUMENT?

Instrumente nije potrebno kupovati, već ih osigurava HGD “Zrinski”. Korisnici imaju pravo na besplatno korištenje instrumenta dok god su polaznici Glazbarske škole. Nakon završetka obuke, polaznici se priključuju orkestru te imaju pravo besplatnog korištenja instrumenta dok god su aktivni članovi.

CIJENA?

Od odabranih kandidata se očekuje da participiraju u troškovima Glazbarske škola sa simboličnom mjesečnom članarinom u skladu sa Zakonu o udrugama (NN 74/2014) i Statutom propisane obvezne članarine. S obzirom na navedeno, očekuje se visoki stupanj motivacije prijavljenih kandidata.
*Ukoliko želite svirati instrument, a financije Vam predstavljaju problem, uvijek nastojimo izaći u susret oslobađanjem plaćanja (diskrecija zajamčena).

PRIJAVA ZA GLAZBARSKU ŠKOLU

Prijave za Glazbarsku školu zaprimaju se:

 

Kandidati koji popune online prijavnicu i zadovolje kriterije, biti će pozvani na razgovor preko prijavljenog kontakt broja/e-maila. 

Ispunite ONLINE PRIJAVNICU klikom na poveznicu OVDJE.

Više o Glazbarskog školi na LINKU.

PRIJAVA

Članom udruge mogu postati privatne i pravne osobe sukladno Statutu i Zakonu. 

 

Članstvo može biti:

1. REDOVITO – mogu postati osobe zainteresirane za rad u udruzi i prihvaćaju odredbe Statuta.

2. POČASNO – može postati svaka fizička i pravna osoba koja je osobnim radom i zalaganjem osobito pridonijela ostavrivanju ciljeva udruge.   

 

Za punopravno članstvo koje uključuje prava i odgovornosti članova sukladno STATUTU svi redoviti i počasni članovi ispunjavaju pristupnicu.

PRISTUPNICU preuzmice klikom na poveznicu OVDJE.

 

Odluku o prijemu u redovito i počasno članstvo donosi Skupština na prijedlog Upravnog odbora. 

 

Prava i obaveze članova su:

  • – bavljenje aktivnostima udruge;
  • – sudjelovanje u upravljanju poslova udruge;
  • – čuvanje i podizanje ugleda udruge;
  • – davanje prijedloga i mišljenja na rad tijela udruge;
  • – čuvanje materijalnih dobara i izvršenje preuzetih obveza.