DRUŠTVENE PROSTORIJE ORKESTRA

 

Prostorije orkestra nalaze se u Kaštel Starom na adresi Obala kralja Tomislava 55, u samom centru mjesta, svega 50-ak metara od rive. U prošlosti je ovaj prostor bio poznat kao “Majmunski raj” – omiljeno mjesto okupljanja mlađih generacija Kaštelanki i Kaštelana gdje su se održavali plesnjaci sve do 70-ih godina prošlog stoljeća.

 

Društvene prostorije sastoje se od velike sale za probe orkestra, učionice za polaznike glazbarske škole, prostorije za notni arhiv i instrumente,  kuhinje, te dva sanitarna čvora.  

 

Prostorije su redovito i brižno održavane od strane samih članova uz donacije privatnih i pravnih osoba, te su svojevrsni povijesni muzej glazbe čiji zidovi “pričaju” bogatu 170 godina dugu povijest donjokaštelanskih glazbenih društava. U prostorijama posjetitelji mogu vidjeti brojne diplome, priznanja, povijesne i novije fotografije, stare puhačke instrumente i još mnogo toga čime nastojimo očuvati uspomenu na naše prethodnike. Spomenimo stolni tenis za opuštene i zabavne trenutke mlađih članova, te prekrasni klavir koji krasi prostorije i doprinosi sveukupnom muzičkom ugođaju. 

 

Velika sala za održavanje probi može smjestiti do 50-ak svirača, a za potrebe različitih događaja i svečanosti može primiti 150 (sjedećih mjesta) i više osoba. Prostorije se nerijeko koriste za različita društvena događanja (skupštine, promocije, skupovi, domjenci i slično) različitih udruga i organizacija s kojima HGD “Zrinski” njeguje dobre partnerske odnose.