DRUŠTVENE PROSTORIJE ORKESTRA

 

Prostorije orkestra nalaze se u Kaštel Starom na adresi Obala kralja Tomislava 55, u samom centru mjesta, 50-ak metara od rive. U prošlosti ovaj prostor je bio poznat kao “Majmunski raj” – omiljeno mjesto okupljanja mlađih generacija Kaštelanki i Kaštelana gdje su se redovito održavali plesnjaci sve do do 70ih godina prošlog stoljeća

 

Društvene prostorije sastoje se od velike sale za probe orkestra, učionice za polaznike glazbarske škole, prostorije za notni arhiv i instrumente, te dva sanitarna čvora.  

 

Prostorije su redovito i brižno održavane od strane samih članova uz donacije privatnih i pravnih osoba, te su svojevrsni povijesni muzej glazbe čiji zidovi pričaju bogatu 170 godina dugu povijest donjokaštelanskih glazbenih društava. U prostorijama posjetitelji mogu vidjeti razne diplome, priznanja, povijesne i novije fotografije, stare puhačke instrumente i još mnogo toga s čime nastojimo očuvati uspomenu na naše prethodnike.

 

Velika sala za održavanje probi može smjestiti do 50ak svirača, a za potrebe različitih događaja i svečanosti može primiti 150 (sjedećih mjesta) i više osoba. Prostorije se nerijeko koriste za različita društvena događanja (skupštine, promocije, skupovi, domjenci i slično) različitih udruga i organizacija s kojima HGD “Zrinski” njeguje dobre partnerske odnose.