Održan slavljenički koncert Zrinskog (FOTO)

image_pdf

NA PREPUNOM IGRIŠĆU

 

U sklopu proslave 165. obljetnice svog postojanja, glazbari hrvatskog glazbenog društvo Zrinski iz Donjih Kaštela, u utorak navečer (01.08.2017.) održali su koncert na Igrišću u Kaštel Štafiliću, poklonivši vjernoj domaćoj publici, ali i gostima , more dobrih glazbenih vibracija.

 

U programu koncerta kojim je ravnao prof. Grgo Grubišić, a koji je vodila nekadašnja članica Zrinskog, Mirjana Vladić, našla se glazba svjetskih i hrvatskih skladatelja, malo evergreena, poneki marš, glazba iz filmova i stari domaći hitovi, poput Tijardovićevog Marša, Runjićevog Sunca Mediterana, Kalogjerine Ta tvoja barka mala te Con te partito, Happy days in Dixieland, Simfonia classica i uvijek atraktivne A Klezmer Karnival.

 

Treba podsjetiti da su glazbari Zrinskog u lipnju, na 31. Susretu hrvatskih puhačkih orkestra u Novom Vinodolskom nagrađeni srebrnom plaketom Hrvatskog sabora kulture, pa je na ovom koncertu, osim brojnih godina postojanja, na neki način proslavljen i taj lijepi uspjeh. Poslje koncerta uslijedilo je druženje u glazbarnici.

 

IzvorPortal grada Kaštela (01.08.2017.)
Foto: Luka Ištuk (PGK), Mirjana Vladić (HGD Zrinski)

Ostavi odgovor