Članovi HGD Zrinski gostovali na koncertu HPD Bijaćka Vila

image_pdf
BIJAĆKA VILA ARIJAMA OTVORILA SRCA SUGRAĐANA
 
Nakon zajedničkog nastupa na otvaranju Kaštelanskog kulturnog i zabavnog ljeta sa Bijaćkom Vilom, članovi HGD Zrinski su na poziv Bijaćke Vile još jednom zajedno izveli Završno kolo opere Ero s onoga svijeta i  skladbu “Dođi u Kaštela” na oduševljenje svih prisutnih koji su došli na Brce u Kaštel Starom u subotu 07.07.2012.
 
Iako je tri dana prošlo od koncerta Hrvatskog pjevačkog društva „Bijačka vila“ na starosejskom brcu, pozitivne kritike i lijepe riječi za koncert pjevača iz Donjih Kaštela ne prestaju, čime se pokazalo da „Bijaćka vila“ uspješno ide zacrtanom stazom kvalitetne pjevačke izvedbe, ali i odabira svog repertoara.
 
A na koncertnom repertoaru te su se večeri našle neke od najljepših opernih arija i glazbenih djela, Va Pensiero iz Verdijevog Nabucca, arija iz Male Floramye Ive Tijardoviča, koju je uzvela sopranistica HNK Split Jelena Čilaš, Barkarola – ženski zbor iz opere Hoffmanove priče Jacquesa Offenbacha, Zbor cigana iz Verdijevog  
Trubadura ,Neka cijeli ovaj svijet iz Kabiljovog mjuzikla Jalta, Jalta kao i ruska narodna Oči čarnije koje je izveo  bas Joško Tranfić član HNK Split.Publika je mogla čuti i Zbor Hrvatica iz opere Porin Vatroslava Lisinskog kao i Rodoljubni zbor iz Nikole Šubića Zrinskog Ivana pl. Zajca.
 
Zajedno sa svojim gostima, HGD „Zrinski“, „Bijačka vila“, priuštila je pravi užitak publici izvedbom Završnog kola iz opere Ero s onoga svijeta
Jakova Gotovca.
Osim glazbenog dijela, koncert je imao i onaj službeni, koji je ove večeri bio pun emocija, kako za glazbare Zrinskog tako i za članove Bijaćke Vile. Predsjednik „Bijaćke vile“ Tihomir Brzović, ovom je prilikom prigodnim poklonom zahvalio donedavnom voditelju maestru Vladanu Vuletinu, kojem je zahvalio za sve učinjeno tijekom više od dvadeset godina ravnanja zborom, a Vuletin je zahvalio „Bijaćkoj vili“ na onome što je ona njemu pružila, ali se osvrnuo i  na povijest i značaj HGD Zrinski te je ovom prigodom najavio pisanje monografije o povijesti limene glazbe u Donjim Kaštelima na radost svih glazbara i onih kojima donjokaštelanska glazba znači.
 
Prigodan poklon i čestitke Brzović je uputio i novoj voditeljici, mladoj umjetnici Antoniji Teskeri s kojom zbor „gazi“ velikim koracima naprijed.
 

Ostavi odgovor