Zrinski poklonio koncert stanovnicima Raduna

image_pdf

ZRINSKI U RADUNU


U subotu, 22. prosinca 2012. HGD Zrinski je održalo adventski koncert u župnoj crkvi Kraljice mučenika u Radunu. Važno je naglasiti da je ovo prvi koncert HGD Zrinski u Radunu uopće, no unatoč tome zainteresiranost publike nije bila velika, čemu su svjedočile poluprazne klupe župne crkve. Tome je vjerojatno pridonijelo izrazito hladno vrijeme, no unatoč tome pristigla publika toplo je primila glazbare.


U koncert publiku je uvela voditeljica programa Ivana Beretin. Na repertoaru „Zrinskog“ pod vodstvom prof. Davora Lozića, između ostalog, našle su tradicionalne pučke pjesme „Narodi nam se“, „Veselje ti navješćujem“ i „U sve vrijeme godišta“ te popularne obrade božićnih skladbi od kojih valja izdvojiti „Jingle bells“, „White Christmas“ i „A Christmas Carol fantasy“, zatim skladbe „March“ i „The second walz“ svjetski poznatog skladatelja Dmitri Shostakovicha.


Na kraju koncerta, nakon blagdanske čestitke voditeljice Ivane Beretin i prof. Davora Lozića, u ime orkestra zahvalio se svim prisutnima na toplom prijemu Mario Bartulin, u nadi da će održavanje koncerta „Zrinskog“ u Radunu postati tradicija.


IzvorPortal grada Kaštela

Ostavi odgovor