Božićni koncert Zrinskog u Štafiliću

image_pdf

DRUGI KONCERT ZRINSKOG ZA BOŽIĆNE BLAGDANE


Nakon uspješnog koncerta koji je prije nekoliko dana održan u crkvi „Kraljice mučenika“ u Radunu, HGD „Zrinski“ je na blagdan Svetog Stjepana, 26. prosinca 2012., održao koncert u dvorani pored župne crkve Bezgrešnog začeća BDM u Kaštel Štafiliću. Voditeljica gđa. Tanja Rožić prije samoga početka koncerta srdačno je pozdravila publiku koja je ispunila dvorana do posljednjeg mjesta, uz oduševljenje što je svaki koncert sve više mladih glazbara u orkestru.


Pod vodstvom dirigenta prof. Davora Lozića Zrinski je program započeo tradicionalnim pučkim pjesmama „Veselje ti navješćujem“, „Raduj te se narodi“ i „U to vrijeme godišća“, nakon čega su uslijedile svjetski popularne skladbe „White Christmas“, „Jingle Bells“, A Christmas Carol Fantasy“, „March“, „The second waltz“, „New baroque suite“ te „Highland cathedral“.  Publika nije mogla skriti svoje oduševljenje pa je „Zrinski“ ponovo zasvirao par skladbi kao „bis“.


Nakon blagdanske čestitke voditeljice, glazbar Mario Bartulin zahvalio su se svim prisutnima na podršci, te don Mati Čuliću koji je ustupio dvoranu. Ovo je ujedno i posljednji od 16. nastupa „Zrinskog“ u izuzetno aktivnoj 2012. godini u kojoj se proslavio vrijedni jubilej – 160 godina postojanja.


IzvorPortal grada Kaštela

Ostavi odgovor