Održan koncert HGD-a “Zrinski” na 34. Omiškom kulturnom ljetu

image_pdf

KONCERT KAŠTELANSKIH GLAZBARA U OMIŠU

U četvrtak 10. kolovoza 2023., Hrvatsko glazbeno društvo „Zrinski“ iz Donjih Kaštela počastilo je Omišane i njihove goste večernjim koncertom na Poljičkom trgu u Omišu u sklopu manifestacije Omiško kulturno ljeto. Ljetni festival 34. Omiškog kulturnog ljeta u organizaciji Centra za kulturu Omiš održava se u periodu od 19. srpnja 2023. do 31. kolovoza 2022., a glazbari Zrinskoga sudjelovali su u glazbenom djelu bogatog omiškog ljetnog programa na poziv organizatora iz Centra za kulturu Omiš te domaćina iz Gradske glazbe Omiš.

Kao gošća koncerta nastupala je i Kaštelanka Ivona Mandić koja je zajedno s glazbarima Zrinskog uspješno izvela svevremenske hitove „Someone like You“, „Over the Rainbow“ i „You Raise Me Up“.

Glazba kaštelanskih glazbara ispunila je gledalište povijesnog Poljičkog trga, tik u rijeku Cetinu, pa se tako tražilo mjesto više za poslušati poznate melodije u izvedbi puhačkog orkestra pod ravnanjem dirigenta Grge Grubišića. Pored zajedničkih izvedbi s pjevačicom Mandić, glazbari Zrinskog pripremili su bogat i raznovrstan program stranih i domaćih hitova koji je vodila Mirjana Vladić na zadovoljstvo publike i organizatora. Nakon više od više od sat vremena dugog programa, dobra atmosfera s koncerta se nastavila na prigodnom druženju u prostorijama Centra za kulturu, čiji ravnatelj Petar Buljević nije krio zadovoljstvo koncertom pritom pohvalivši „izuzetnu glazbenu izvedbu i čarobnu večer koju su Kaštelani pružili Omišanima i gostima“.