Unatoč kiši obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja u općini Marina i Kaštelima

image_pdf

OBILJEŽENA “OLUJA” U MARINI I KAŠTELIMA

 

U subotu, 5. kolovoza 2023., pored kiše i nestabilnog vremena, članovi HGD “Zrinski” Donja Kaštela tradicionalno su svojim prigodnim nastupima obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja u općini Marina i Kaštelima.

U Marini obilježavanje svečanog praznika započelo je na mjesnom groblju Pozorac pokraj crkve Gospe od Anđela, gdje je odana počast svim poginulim braniteljima uz zvukove mirozova trubača HGD “Zrinski”, prigodom čega su svijeće i vijence položili predstavnici Općine predvođeni načelnikom Antom Mamutom i predstavnici branitelja i veterana Domovinskog rata općine Marina uz blagoslov mjesnog župnika.

Iako je planirani svečani mimohod udruga branitelja Domovinskog rata, KUD-ova i predstavnika Općine prvotno odgođen, a kasnije i otkazan zbog kiše i lošeg vremena, to nije spriječilo organizatore da obilježe svečarski dan na marinskoj rivi uz prigodni nastup glazbara “Zrinskog” koji su izveli pobjedničke koračnice “Živila Hrvatska”, “Brački admirali” i druge,  čime su privukli zaniteresirane mještane i turiste u središte mjesta.

Organizatori događaja bili su Vijeće za branitelje općine Marina i Veterani Domovinskog rata općine Marina, a sve uz pokroviteljstvo Općine i lokalne Turističke zajednice. 

Nakon nastupa u Marini, glazbari su se požurili na domaći teren, gdje su na rivi u Kaštel Starom prigodnom budnicom obilježili “Oluju”, odavajući time svoj doprinos žrtvi hrvatskih branitelja za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.