SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA: Uručene nagrade za 2022. godinu – HGD Zrinski među laureatima

image_pdf

Povodom Dana grada Kaštela u petak 3. ožujka 2023. u Marini Kaštela  je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su, uz predstavnike gradova prijatelja iz njemačkog Lindlara te poljskog grada Pszczyna, bili izaslanici Kiseljaka i Kupresa iz Bosne i Hercegovine te iz Zaprešića, potom izaslanstva susjednih gradova i općina, predstavnici brojnih udruga, tvrtki i institucija, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, a sve njih pozdravili su predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić te kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

Himnu domovine otpjevala je sopranistica Antonija Teskera te time svečano otvorila sjednicu Gradskog vijeća.

Ovom prilikom prisutni su mogli pogledati i kratak promotivni film koji govori o realiziranim projektima u proteklom razdoblju kao i budućim planovima kad je riječ o investicijama, nakon čega su se prisutnima obratili gradonačelnik Ivanović, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić, izaslanici gradova prijatelja, župan Blaženka Bobana i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

 

Proslava Dana grada prilika je da se uruče nagrade laureatima za 2022. godinu koje su dodijeljene na današnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Posebno priznanje Grada Kaštela za 2022. godinu je dodijeljeno trima društvima. Prvo priznanje dodijeljeno je HGD-u „Zrinski“ Donja Kaštela, povodom 170. obljetnice osnutka za osobit doprinos razvoju kulturno-umjetničkog amaterizma, očuvanju glazbene baštine te promociji grada Kaštela. Dodijeli priznanja pristustvovali su ime Društva predstavnici Upravnog odbora Vinka Klišmanić i Toni Bartulin.

 

Drugo priznanje zaslužio je Hrvatski nogometni klub „Jadran“ iz Kaštel Sućurca povodom 100. obljetnice osnutka za aktivno sudjelovanje na službenim natjecanjima te na domaćim i međunarodnim turnirima, dok je treće priznanje dodijeljeno Sućuračkoj amaterskoj udruzi (SAU) „Putalj“ povodom 25. obljetnice osnutka za osobiti razvoj kulturno umjetničkog amaterizma, očuvanje tradicije, poticanje razvoja kulturnih i edukativnih sadržaja te promociju grada Kaštela.

Nagrade Grada Kaštela za humanost za 2022. g. dodijeljene su Jurici Lisici i Emilu Novaku, kao izraz osobite zahvalnosti za humanost iskazanu darivanjem krvi sto puta. Nagrada za životno djelo dodijeljena je posmrtno Dijani Putnik, za izniman doprinos i postignuća u promicanju grada Kaštela, javnom i kulturnom životu te očuvanju tradicije, dok je osobna nagrada Grada Kaštela posmrtno dodijeljena Draganu Božinu, za izuzetan doprinos razvoju nogometnog sporta te promociji grada Kaštela. Skupna nagrada Grada Kaštela za 2022. dodijeljena je udruzi HVIDR-a Kaštela, za osobiti doprinos u socijalnoj i pravnoj zaštiti hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata te promicanja istine o Domovinskom ratu. Više o laueratima u članku OVDJE.

U sklopu programa nastupila je klapa sv. Jeronim i Nedo Kovačev, dok je program svečanog događaja vodila Marijana VulasViše o samom događaju u audio zapisu Radio Splita.

 

Izvor: Kaštela.hrPortal grada Kaštela
Foto: Portal grada KaštelaDalmacijaDanas