Promocija Kaštela u popularnoj španjolskoj emisiji “Andalužani u svijetu”

image_pdf

KAŠTELA I HGD ZRINSKI NA ŠPANJOLSKOJ  TELEVIZIJI


Nakon više od devet mjeseci, (od rujna 2020) od kada temeljem Odluke Stožera civilne zaštite RH o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja traje zabrana rada udrugama u kulturno-umjetničkom sektoru, ponovno smo zasvirali u Donjim Kaštelima u srijedu 26. svibnja.

Na inicijativu našeg glazbara Enrique Monsalvesa koji se preselio u Dalmaciju iz okolice Seville, sudjelovali smo u snimanju popularne emisije “Andaluces por el Mundo” za španjolsku televiziju Canal Sur iz regije Andaluzija. Tema ove zabavne putopisne emisije je upoznavanje Španjolaca po svijetu i njihova integracije u lokalne zajednice u kojima žive.

Snimanje za epizodu u Hrvatskoj se odvijalo u Splitu i dvije reprezentativne lokacije u Kaštelima: na rivi u Kaštel Starom i portu u Kaštel Novom, gdje su u fokusu bili glazbar Enrique i njegova priča o životu u Splitu, Kaštelima, te priključenju u HGD Zrinski. Glavni motivi tijekom snimanja bili su donjokaštelanska riva, kašteli, mediteranski pejzaž uz more i brodice uz prigodnu svirku glazbara. U emisiji su predstavljena Kaštela, povijest puhačkog orkestra u Kaštelima, duga tradicija ali i nastojanja u očuvanju kaštelanske kulturne baštine.


S više od 640 milijuna pogleda na Youtube kanalu “Canal sur” i milijunski TV auditorij (dnevna prosječna gledanost kanala 2,3 milijuna individualnih gledatelja!) ovo je neminovno izvrsna turistička promocija Grada Kaštela na mnogobrojnom španjolskom tržištu.


Očekivano prikazivanje emisije je u listopadu ove godine o čemu ćemo na vrijeme obavijestiti. Napomenimo da je ovo bila prilika da nakon dugo vremena skinemo prašinu sa stogodišnjeg dirigentskog “bašćuna” kojeg  ponovno vraćamo na naše nastupe!


Foto: TV-ekipa Canal Sur i Jasna Stančin-Lukas

Ostavi odgovor