Prihvaćen prijedlog HGD Zrinski za sastav Kulturnog vijeća Grada Kaštela

image_pdf

MARIO BARTULIN MEĐU ČLANOVIMA VIJEĆA

Nakon što je istekao mandat članovima Kulturnog vijeća Grada Kaštela, Gradsko vijeće je bez primjedbi, na 11. sjednici, održanoj 5. studenoga 2018. godine prihvatilo prijedlog Odbora za izbor i imenovanja da novi članovi Kulturnog vijeća u naredne četiri godine (2018-2022) budu Mili Jerčić iz KUD-a Putalj, Nada Barać iz KUD-a Karol Woytila, Radojka Jurčević iz SAU Putalj, Mario Bartulin iz HGD Zrinski te Vladimir Pilepić iz udruge Sveti Jeronim.

Na poziv Upravnog odjela za društvene djelatnosti o predlaganju novih članova Kulturnog vijeća, koji je proveden tijekom rujna, kandidature su još uputili i iz HGD Biranj, društva Bijaći i AK Moreta, no njihovi kandidati ovog puta neće činiti Kulturno vijeće.
Na prvoj konstituirajućoj sjednici novog saziva Kulturnog vijeća Mili Jerčić je izabran za predsjednika, dok će Vladimi Pilepić obavljati dužnost dopredsjednika Vijeća.

PRIJEDLOG ZA KULTURNO VIJEĆE
Na temelju javnog Poziva za predlaganje članova Kulturnog vijeća Grada Kaštela objavljenog od strane Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opće poslove Grada Kaštela, HGD Zrinski je uspješno predložilo člana i aktualnog predsjednika Marija Bartulina za člana Vijeća, a na temelju istaknutog volonterskog rada u očuvanju i razvoju kulturno-umjetničkog amaterizma u Kaštelima. Ovo imenovanje je ujedno i svojevrsno priznanje rada HGD Zrinski.

U Prijedlogu se navodi, između ostalog, da je Bartulin dugogodišnji aktivni član Zrinskog neprekidno od 1973. godine, a posljednjih 20 godina član je Uprave društva kojem svojim znanjem i iskustvom, a posebno neiscrpnom energijom i optimizmom pomaže u svakom trenutku. Od 2013. godine obavlja dužnost predsjednika. Dobitnik je zlatne (2002) i srebrne (1998) Plakete Hrvatskog sabora kulture – krovne organizacije kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj. Također je dobitnik mnogobrojnih zahvalnice i priznanja. Vrhunac svog rada Bartulin je doživio 2011. godine, kada je nagrađen Osobnom nagradom grada Kaštela zbog posebnog doprinosa razvoju kulturnog glazbenog amaterizma, što je ostvario tijekom 40 godina članstva u HGD „Zrinski”. Istaknute kvalitete te iskustvo rada u kulturnom sektoru Grada Kaštela ali i poznavanje problema sektora i stvarno stanje „na terenu” s kojim se različite udruge suočavaju su glavni aduti i  reference koje su potaknule Upravni odbor na čelu s Mariom Čagaljom, da Bartulina predlože kao člana novog sastava Kulturnog vijeća Kaštela.

Službeni prijedlog HGD Zrinski i ostalih kandidata, te odluku Gradskog vijeća Kaštela o imenovanju možete vidjeti u PDF dokumentu OVDJE.

Ostavi odgovor