Predstavljena Glazbarska škola HGD Zrinski 2021

image_pdf

Ove je subote (6.11.2021) u prostorijama HGD Zrinski Donja Kaštela u Kaštel Starom predstavljen program Glazbarske škole HGD Zrinski koja će se odvijati od studenog 2021. do 2023 godine. Predstavljanje je okupilo ukupno 49 polaznika, uglavnom djece i mladih u pratnji roditelja, koji su bili podijeljeni u dvije grupe, a sve kako bi se poštovale novodonesene epidemiološke mjere.

Cilj Škole je oplemenjivanje orkestra i povećanje uključivanosti djece i mladih, ali i ostalih polaznika u kulturni život grada Kaštela, a samim time polaznici dobivaju mnoge osobne dobrobit koje se u jednom kolektivu ispunjenom igrom i učenjem mogu pružiti.

 

Kroz organizaciju Glazbarske škole polaznicima će se prenijeti vrijednosti očuvanja kulturno-umjetničkog stvaralaštva i amaterizma u kontekstu održivog razvoja kulturne baštine i osnaživanja glazbene scene u Kaštelima te kvalitetnog korištenja slobodnog vremena.
Predsjednik donjokaštelanskih glazbara Toni Bartulin pozdravio je sve prisutne i zahvalio se na interesu koji je rezultirao velikim brojem prijava, te je u prezentaciji predstavio Glazbu i četiri voditelja Glazbarske škole.


Voditelji Škole Ivana Beretin Mornar i Marija Ilić predstavili su ciljeve, ideje i očekivane rezultate projekta, dok su profesori puhačkih instrumenata Grgo Grubišić i Stiven Donkov uveli prisutne u svijet puhača motivirajući djecu kroz razne prednosti koje neformalno učenje uz zabavu omogućuje, ali i ukazivanje na odgovornost i trud koji se očekuje od polaznika s obzirom na benefite koje isti mogu očekivati, prije svega u vidu besplatnog instrumenta koji će dobiti svi koji zadovolje minimalne uvjete.

Sve buduće polaznike i njihove roditelje oduševili su svojim nastupom dječaci glazbari Petar Primorac, polaznik klarineta, te Grgo Žamić polaznik saksofona, pokazujući svojim primjerom kako se rad i upornost itekako isplati, s obzirom da su ove ljeta postali novi članovi orkestra.Glazbarska škola je odskočna daska novim mladim glazbarskim nadama koji će uz pomoć svojih profesora postati novi stupovi puhačkog orkestra HGD Zrinski iz Donjih Kaštela.


IzvorPortal grada Kaštela

 

Ostavi odgovor