Održan ljetni koncert Hrvatskog glazbenog društva Zrinski

image_pdf

Nedjeljna večer (16.8) na Igrišću u Kaštel Štafiliću protekla je uz zvuke Hrvatskog glazbenog društva Zrinski. Puhački orkestar pripremio je raznovrstan program u kojem je uživala brojna publika kako domaća, tako i turisti, pridržavajući se mjera zaštite zbog koronavirusa, prvenstveno fizičkom distancom.

Riječ o ljetnom koncertu kojeg svaku godinu tradicionalno organizira HGD Zrinski, a za razliku od proteklih godina kada su koncert organizirali u srpnju u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, ove godine s domaćom publikom družili su se tek u kolovozu.

– Naš ljetni koncert obično bude ranije, ove godine je pomaknut za onoliko koliko nas je omela ta čitava priča sa nemogućnosti da radimo normalno. Tako je koncert sa srpnja, pomaknut na kolovoz zbog koronavirusa. Orkestar nije radio od drugog mjeseca, a počeli smo kad je lockdown ukinut, tako da smo radili jedno mjesec dana. Iako je sve orkestre i udruge i sve grupne djelatnosti omela korona te postoji jedna „ograda”, ona ne mora ništa značiti. Mi smo za večeras pripremili raznovrstan program i potrudili smo se da to publici donesemo na najbolji mogući način – kazao nam je Grgo Grubišić dirigent HGD Zrinski.

U lijepom ambijentu Igrišća, puhački orkestar izvodio je skladbe od ozbiljne muzike do latinoameričke, tanga te klasičnih kompozicija svjetskih skladatelja i kantautora, kao što su Ted Huggens, Jacob de Haan, Robert W. Smith, Philip Sparke, Ennio Morricone, Eric Clapton, Harlod Walters, Astor Piazzola i Barry Manilow.

Publika je velikim pljeskom nagradila članove orkestra i njihovog dirigenta koji se nada da će i nadalje Hrvatsko glazbeno društvo Zrinski moći raditi i pripremati se za koncerte koji su dogovoreni još od prošle godine.

 

Izvor: Portal grada Kaštela

Ostavi odgovor