Održan Božićni koncert donjokaštelanskih glazbara

image_pdf

BLAGDANSKO RASPOLOŽENJE

 

Ponešto hladan prostor Pastoralnog doma u Kaštel Štafiliću, u četvrtak navečer (27.12.2018.) ugrijali su pa i pregrijali članovi HGD Zrinski Donja Kaštela, priuštivši vjernoj publici cijeli niz emotivnih, ali i energičnih izvedbi na tradicionalnom Božićnom koncertu. Ova večer ostat će zapamćena i po internoj prigodnoj svečanosti, na kojoj je član društva, Fedor Klarić, nakon 34 godine služenja s jednom te istom trubom, dobio na korištenje potpuno novu trubu, koju je društvo kupilo sredstvima dobivenim od Ministarstva kulture.

 

U glazbu sam došao kao 12-godišnjak i evo ostao u njoj skoro 39 godina. Pune 34 godine sviram na istoj trubi, i što se mene tiče, mogla mi je još poslužiti, ali nova je nova – kazao je Klarić, ustvrdivši da će u glazbi svirati dok ga god zdravlje služi, a iskoristio je priliku da pozove mlade sugrađane da im se pridruže, jer kako je kazao, glazba je sviranje, ali i dobro druženje i zabava.

 

HGD Zrinski, pod ravnanjem maestra Grge Grubišića, večer su otvorili izvedbom „Air for winds” i u sličnom tonu nastavili i dalje. Na repertoaru koncerta našli su se neki od svjetskih svevremenskih hitova te cijeli niz božićnih glazbenih numera. Pa je tako publika, između ostalog, mogla čuti „Sinatra in Concert”, The Symphonic Beatles”, „Amparito Roca”, „Christmas Rock Festival”, „Jingle Bells Rock” i druge hitove, kao i nekoliko hrvatskih božićnih pjesama.

 

Izvor: Portal grada Kaštela

Ostavi odgovor