Nenad Bradarić novi predsjednik Zrinskog

image_pdf

NOVA UPRAVA PREDSTAVILA AMBICIOZNI PROGRAM I CILJEVE

U subotu, 12. listopada 2018. u prostorijama glazbarnice u Kaštel Starom, održana je Izborna sjednica Skupštine HGD „Zrinski” iz Donjih Kaštela na kojoj je jednoglasno izabran novi predsjednik i članovi uprave. Sjednicu je vodio Mario Bartulin, bivši predsjednik Zrinskog (2015.-2019.) i predsjednik tadašnje radne uprave.

 

Mario Bartulin osvrnuo se na razdoblje rada u proteklih 5 godina, te izdvojio značajnije aktivnosti, kao što su koncerti i nastupi u okviru Kaštelanskog kulturnog ljeta, gostovanja u susjednim gradovima (Trogir, Split, Knin, Kistanje), gostovanja u Rijeci, Baškoj Vodi, Zaprešiću te 31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom 2017.godine gdje je osvojeno peto mjesto u C kategoriji i  Srebrna plaketa Hrvatskog sabora kulture. Zahvaljujući uspješno apliciranim projektima na javne natječaje Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice Kaštela, u proteklih pet godina orkestar je sa sveukupno 96.000 kn obnovio instrumentarij  i to nabavom klarineta, horne, eufonija, trube, tube i novih pulteva, dok se redovna djelatnost osiguravala sredstvima Grada Kaštela.

 

Nakon pregleda aktivnosti u mandatnom razdoblju i izvješća blagajnika, prišlo se izboru novih tijela Skupštine. Za predsjednika HGD „Zrinski” jednoglasno je izabran 51-godišnji poduzetnik Nenad Bradarić, dugogodišnji aktivni član, saksonfonista i bas gitarist. Za ostala četiri člana uprave ponovno su izabrani Duje Deanković na funkciji tajnika, Mario Čagalj na funkciju blagajnika te Mateo Laptoš i Vinka Klišmanić, koja je ujedno najmlađi član i novo lice u upravnom odboru. Također su izabrani članovi Nadzorne komisije u sastavu Karlo Žanić, Bepo Mornar-Deman i Mario Bartulin, te Glazbena komisija.

 

Obraćanjem nazočnima, novoizabrani predsjednik Bradarić se zahvalio na ukazanom povjerenju, istaknuo veliki doprinos svog prethodnika radu društva, te detaljno iznio vrlo ambiciozne planove nove uprave koja će staviti Glazbarsku školu kao prioritet u predstojećem mandatu.

Ostavi odgovor