HGD “Zrinski na “Sajmu mogućnosti” u Kaštel Starom

image_pdf

UDRUGE PREDSTAVILE PROGRAME

 

U sklopu provedbe preventivnog programa “Zajedno više možemo”, ove subote 13. listopada na portu u Kaštel Starom održan „Sajam mogućnosti” kao druga njegova komponenta, kojega su zajedno organizirali Policijska uprava Splitsko-dalmatinska, PP Kaštela i Grada Kaštela. Među udrugama koje su predstavile programe bila je i naša Glazba koju su predstavljali Vinka KlišmanićAntonio Strizić i Mario Bartulin, a na čijem su štandu djeca i ostali znatiželjni sugrađani imali mogućnost isprobati svirati neki od instrumenata, ali i saznati kako se priključiti orkestru.

Treću godinu za redom, djeca iz osnovnih škola sa područja Kaštela, tako su imala mogućnost na jednom mjestu upoznati se s radom sportskih klubova, kulturno-umjetničkih društava, plesnih i drugih udruga koji djeluju na području grada, a kako bi što lakše mogli odabrati neku od izvanškolskih aktivnost kojom bi ispunili slobodno vrijeme.

-Drago nam je da smo opet tu, prethodne dvije godine smo imali Sajam u dvoranama u Sućurcu i Starom, a sad smo na otvorenom prostoru, računamo da će i ovo lijepo vrijeme privući veliki broj djece za koju je ova današnja manifestacija i organizirana. Cilj „Sajma mogućnosti” je da djeca odaberu neku aktivnost kojom će se baviti u slobodno vrijeme, a izbor je svakako širok, i uključe se u njih, umjesto da odaberu drogu, alkohol, kockanje ili neku drugu vrstu rizičnog ponašanja – kazao nam je Ante Radoja iz Odjela za prevenciju Policijske uprave Splitsko – dalmatinske.

Kako je prilikom otvaranja Sajma naglasila pročelnica za društvene djelatnosti Sadra Zokić, Kaštela su grad bogat udrugama, športskim klubovima i raznim društvima koja upisuju velik broj mališana, te će im danas prezentirati svoje programe i pozvati ih da im se priključe i tako ispune svoje slobodno vrijeme pozitivnim aktivnostima, što je i cilj programa.

Ovogodišnjem “Sajmu mogućnosti” odazvalo oko tridesetak udruga, a među onima koji će nakon ovog zasigurno dobiti nove članove su i Kaštelanske mažoretkinje, plesni klub K7, Kaštelansko kazalište i dječje kazalište Škatula, KUD Karol Wojtila, Radio klub Kaštilac, Plivački klub i judo klub Kaštela, malonogometni klub Bonito i NK GOŠK, Udruga za robotiku Futura, KUD-ovi Ante Zaninović i Putalj, HGD Zrinski, HPD Kozjak, škole stranih jezika Katedra i Metalingua…

 

Izvor: Portal grada Kaštela (13.11.2018.)

Ostavi odgovor