HGD “Zrinski” na Danima Jelačića u Zaprešiću

image_pdf

PUHAČKI ORKESTAR ZAPREŠIĆ UGOSTIO HGD “ZRINSKI”

 

Članovi (30) Hrvatskog glazbenog društva “Zrinski” su prethodni produženi vikend (7-8. listopad 2018.) boravili u Zaprešiću na poziv domaćina iz Puhačkog orkestra “Zaprešić”, a sve u sklopu manifestacije “Dani Jelačića 2018” kojom se obilježava Dan Grada Zaprešića.

Centralni događaj gostovanja odvijao se u nedjeljnim večernjim satima kada su zaprešićki i kaštelanski glazbari održali zajednički koncert pod nazivom “Memorijal Stjepan Obrubić” u publikom ispunjenoj Vršilnici u Novim Dvorima. Koncert kojeg je vodila Marija Fabek započeo je uz nekoliko skladbi Puhačkog orkestara Zaprešić pod dirigentskom palicom mo. Mira Saje, nakon čega je pozornica prepuštena članovima HGD “Zrinski” i mo. Grgi Grubišiću koji su se predstavili s bogatim programom, od kojih valja izdvojiti skladbe Kletzmer Karneval, Air for Winds, koračnicu Kaštelanski porti te Tijardović Marš. Koncert je u ciljesti snimila i objavila na Youtube-u Televizija Zapad, te su lokalni mediji prenijeli vijest o koncertu na portalima (link).

 

U ponedjeljak, nakon zajedničkog ručka u restoranu Zlatno jezeru, uslijedio je oproštaj glazbara uz želje za nastavkom održavanja izuzetne kulturno-umjetničke suradnje započete još 2013.godine, tijekom koje su glazbe gostovale po dva puta kako Zrinski u Zaprešiću, tako PO Zaprešić u Kaštelima.

 

Slike: 01 Portal, HGD Zrinski (08.10.2018.)

Ostavi odgovor