HGD Zrinski i Glazba Split svirali za španjolsku televiziju TVE

image_pdf

HGD ZRINSKI I GLAZBA SPLIT ZAJEDNO ZA ENRIQUEA


Nakon snimanja u svibnju 2021. za emisiju “Andalužani u svijetu” za Canal Sur, u subotu 13.11.2021. članovi HGD Zrinski i Glazbe Split sudjelovali su na snimanju španjolske putopisne emisije Españoles en el mundo, ovaj put u produkciji španjolske nacionalne televizije Televisión Española (TVE).

 

Uspješno sudjelovanje u emisiji Canal Sur-a privuklo je pažnju urednika serijala s TVE, koji su pozvali glazbara tubista Enriquea Monsalvesa da bude gost zajedno s orkestrom u njihovoj popularnoj emisiji koja se snimala u Splitu. Enrique i njegova partnerica Katarina predložili su sudjelovanje članova oba orkestra u kojem on svira – glazbara Zrinskog i Glazbe Split, što se pokazalo odličnom idejom, pa je tako sudjelovalo po 10 članova svakog orkestra pod vodstvom Jakova Jurića, dirigenta Glazbe Split, dok je glavni urednik emisije Antonio Moreno koordinirao snimanje sa svojom TV ekipom.  Nakon nastupa na Prokurativama za potrebe emisije, glazbari su prodefilirali Marmontovom ulicom izvodivši Splitske kale na oduševljenje Splićana i gostiju koji su se tu zatekli.

 

Putopisna emisija Españoles en el mundo prikazuje Španjolce i njihove živote u zemljama u koje su emigrirali, uključujući različite zabavne anagdote i specifičnosti življenja usporedno s svakodnevnicom koju su imali u rodnoj Španjolskoj. Ova emisija je jedna od najpopularnijih i najdugovječnijih emisija španjolske nacionalne televizije TVE, koja se prikazuje više od 11 godina s 300 snimljenih emisija u više od 150 država i 1.000 gradova, s 5 milijuna pređenih kilometara. Emisija snimana u Splitu biti će prikazana u siječnju 2022.

Ostavi odgovor