Ministarstvo odobrilo sredstva za prijavljeni program HGD Zrinski!

image_pdf

IZVRSNE VIJESTI NA KRAJU 2017 – ODOBREN PROGRAM NABAVE NOVOG INSTRUMENTA!

 

Ministarstvo kulture je objavilo rezultate Poziva za javne potrebe u kulturnom-umjetničkog amaterizmu u 2018. godini. Među odobrenim programima nalazi se i program “Nabava klarineta” kojeg je prijavilo HGD “Zrinski”, a kojeg će Ministarstvo sufinancirati u iznosu od 11.000 kn. Ovo je nastavak dobre prakse prijavljivanja programa na različite javne natječaje s ciljem obnove instrumentarija i razvoja orkestra s kvalitetnijim instrumentima ali i svojevrsna nagrada za usješnu 2017. godinu gdje valja istaknuti Srebrnu plaketu Hrvatskog sabora kulture. Popis odobrenim programa možete vidjeti na ovom  linku, dok odbijene programe možete vidjeti ovdje.

 

Na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2018. prijavljeno je 886 programa, a ukupna financijska potraživanja prema Ministarstvu kulture dosegla su 21 milijun kuna. Za financiranje je predloženo i prihvaćeno 445 programa s iznosom od 6.112.500,00 kuna.

 

Cjelina kulturno-umjetničkog amaterizma, glazbenog i folklornog, obuhvaća šest različitih programskih skupina – manifestacije tradicijskog stvaralaštva i glazbene kulture (smotre, festivali, susreti, natjecanja), nabavu i obnovu fundusa narodnih nošnji te tradicijskih i puhačkih glazbala, radionice i seminare, kao i poduku tradicijskih znanja i umijeća, koncertna gostovanja i obljetnice, glazbeno nakladništvo (notna, diskografska, publicistička izdanja) te narudžbe djela hrvatskih skladatelja/natječaje za nove skladbe hrvatskih skladatelja, dakako za amaterske ansamble.

 

Kulturno vijeće za kulturno-umjetnički amaterizam (dalje: Kulturno vijeće) prijedloge je iznosilo u skladu s uvjetima Poziva, temeljnim kriterijima navedenim u Pravilniku o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi(čl. 7), Smjernicama za prihvaćanje prijedloga programa kulturno-umjetničkog amaterizma za 2018. i Poslovnikom o radu Kulturnoga vijeća za kulturno-umjetnički amaterizam. Svi programi razmotreni su u skladu s ocjenom izvršenja dosadašnjih obveza korisnika prema državnom proračunu i drugim uvjetima kako je propisano.

 

Izvor: Ministarstvo kulture RH, prosinac 2017.

Ostavi odgovor