Blagdansko ozračje na koncertu Zrinskog

image_pdf

Hrvatsko glazbeno društvo Zrinski iz Donjih Kaštela, svojoj publici i ove je godine (20.12.2017.) poklonilo tradicionalni Adventski koncert, na kojem su, prema najavi, trebali nastupiti i Pučki pivači Donji Kaštili, no zbog nemogućnosti  nastupa ključnih članova, svoj nastup su otkazali.

 

Za vjernu publiku glazbari Zrinskog izveli su Air for WindsLegacyHappy days in DixielandHighland Cathedral,  Jingle bells foreverA classical ChristmasChristmas Variations,  I saw mammy kissing Santa Claus i Hrvatske božićne pjesme. (snimku svake pjesme na Youtub programu možete vidjeti klikom na ime pojedine skladbe).

 

Ovaj koncert ima poseban značaj jer su mladi glazbari potekli iz interne Glazbarske škole; Fani (flauta) i Andrija (klarinet),  imali svoj prvi javni nastup s orkestrom. Također, orkestar je postao i internacionalni, s obzirom da je svoj prvi nasup na tubi s orkestrom imao i Enrique Monsalves, veseli Španjolac iz Seville koji je ujedno član tamošnjeg orkestra Sociedad fillarmonica de Pilas, a od listopada 2017 se pridružio donjokaštelanskom orkestru. Na kraju koncerta su novi članovi pozdravljeni velikim pljeskom publike i glazbara, te im je poželjena dobrodošlica uz simbolični dar od strane Maria Bartulina, predsjednika Zrinskog. Kako je sve to izgledalo možete pogledati na linku ili u dolje priloženom videu.

 

Da koncert protekne u pravom blagdanskom ozračju pobrinula se voditeljica programa Ivana Beretin, a orkestrom HGD Zrinski dirigirao je maestro Grgo Grubišić

 

*Slike su snimljene prije početka koncerta.
IzvorPortal grada Kaštela

Ostavi odgovor