Maškare riješile većinu problema

image_pdf

IZABRANE I NAJBOLJE TOČKE (09.02.2016.)


Politička scena u Hrvatskoj nakon posljednjih parlamentarnih izbora, odlukom članova KKU Poklade, završila je u ognju. Kako čelnik Mosta, tako i SDP-ovci i HDZ-ovci,  glava zabijenih u kutije svojih stranaka, a stražnjica visoko podignutih prema najpoznatijem psihijatru u Hrvata, Boži Petrovu.

Naravno riječ je o krnji Donjokaštelanskog krnjevala, koji je i ove godine, unatoč lošem vremenu, na rivu od Nehaja do Kaštel Starog privukao tisuće Kaštelana i gostiju.

U samoj maškaranoj povorci našlo se 30 točaka, jedna atraktivnija i smiješnija od druge, u kojoj su sudjelovali ne samo domaćini, već i njihovi dugogodišnji prijatelji iz drugih krnjevalskih društava.

Na čelu povorke kretao se barjaktar sa zastavom KKU Poklade, a potom i nezaobilazni vatrogasci. Plesale su Kaštelanske mažoretkinje, s ponosom istaknuvši broj 30, kako bi i na ovaj način obilježile okruglu obljetnicu svog društva. Kao i u godinama prije, neizostavni dio povorke činili su i glazbari Zrinskog, a nekoliko kočija na porat je dovelo čelne ljude grada, predstavnike Županije, meštra od krnjevala Marka Grozdanića, kraljice velikog i malog krnjevala Kristijanu Grozdanić i Korinu Kosor te neizostavnog Miljenka pl. Zlatanića, kojem je bila posvećena vodeća maškarana točka „Nagrada za životno djelo“.

A u nastavku povorke bilo je svega. Domaćini su pripremili cijeli niz grupnih maski, „Vidoviti Neno i Iva“, „Istjerivači đavola“, „Lokice nakon 30 godina“, „Opatovac – Bregana“, „Šah – mat – pat“, „Zadnje kapi kaštelanskog crljenka“, „Moderne mame“… Našlo se tu i „Pravosuđe na hrvatski način“ s nekadašnjim premijerom Ivom Sanaderom i Tomislavom Horvatinčićem za volanom, a Horvatinčić je bio i glavna zvijezda točke koju su ove godine pripremile Krempitice. Iako malobrojna, točka „Sveučilište Mostar – podružnica Kaštela“ imala je ovog dana najbolji učinak, jer kako je kazao Pr.Dekan podružnice, od Nehaja do Starog prodali su čak 450 diploma pa bi Kaštela uskoro mogla postati grad s najvećim postotkom visoko obrazovanih stručnjaka. Ove godine gostujuće maškare stigle su iz susjednog Trogira te Kaštel Kambelovca i Kaštel Sućurca, iz Korenice i Ptuja u Sloveniji.

Kambelovčani su u Stari stigli s točkom „Ja u anđele virujen“, u kojoj glavne uloge imaju Božo Petrov, Tomislav Karamarko i Zoran Milanović, a koja je bila jedna od glavnih atrakcija ovogodišnjeg karnevala u Rijeci.

Sućurani su na starosejsku rivu preselili proslavu „Mojeg srpskog venčanja“, a Trogirani su se predstavili „Demografskom obnovom“, „Kućom zabave“, „Ojkavicama Zagore“ i točkom koja je nosila naziv „Kanada“. Pred tisućama gledatelja prošli su i „Plitvički anđeli“, a zvončari iz Ptuja, petu godinu za redom, oduševili su nastupom sve nazočne. Ovog pokladnog utorka maškare su se u večernjim satima preselile u hotel Resnik, gdje je maškarana zabava trajala do duboko u noć.


Izvor: Portal grada Kaštela

Ostavi odgovor