Zrinski tradicionalno na 199. Donjokaštelanskom krnjevalu (video)

image_pdf

VELIKI KRNJEVAL PREDVOĐEN GLAZBARIMA


Niti kiša koja je cijelo vrijeme prijetila nije mogla omesti veliki broj Kaštelana i gostiju koji su se diljem donjokaštelanske rive okupili kako bi na pokladni utorak 21.02.2012. ispratili 199. po redu krnjeval u organizaciji Poklada. Maštovitu povorku predvodila je zastava KKU Poklade koju je ove godine nosio Mirko Jakelić u pratnji sestara Grozdanić u tradicionalnim kaštelanskim nošnjama.

Po tradiciji uslijedili su  neizostavni glazbari HGD Zrinski,  u prepoznatljivim odorama i Kaštelanske mažoretkinje, a nakon njih povorkom su se u kočijama provozali dogradonačelnica Kaštela Marinka Parčina, dogradonačelnik Marinko Kovačev te dožupan Splitsko-dalmatinski Vicko Haladić.


Kraljica ovogodišnjeg krnjevala bila je Darija Pajdek iz Raduna, a mala kraljica Petra Lemo. Uslijedile su maštovite točke koje je u svom stilu najavljivao Joško Vukšić uz ispomoć “Dragog vođe”. Redali su se tako: Snježni krizni stožer, Prijatelji ojkavice u Europi, KUD Srce Zagore, Strikan i Netjak, Miki i Jaca, solinski Cirimigini, Radoške mačkare, Bugi i mućavo jaje, Kambelovska tri kralja, Slet kaštelanskih prostitutki za EU, Malo i srednje poduzetništvo, Autoškola UE, Borbena ponoćka štafilićkih Berekina, kaštelanski glumci u točki Jedna je fotelja, Vjeko i viščice iz Rija, zvončari iz Otoka kod Sinja, točka 199 godin režima u Donjin selin te Japansko carstvo iz like u organizacij maškara iz Korenice.


Veliko oduševljenje publike izazvala je točka aktualnog celebrity poroda pod nazivom Ševe – eko porod nakon koje su uslijedili Primoštenci, točka Gazimir Čačić udruge sv. Jeronim, kambelovska Polantana sa točkama Kraljica županijskog krnjevala i Pila života, Udruga puntamiškog karnevala iz Zadra, Trogirani predvođeni Valom sa Najvećim cirkusom na svijetu i Kukuriku kokoda.

Već tradicionalno tu su bili i Riječani. Veseli oldtimeri prikazali su točku Ruža crvena, Draške maškare vidjeli smo kao Draške fukse te vesele zmajeve udruge Lako ćemo. Slovenski zvončari izveli su upečatljivu točku Koranti, a nakon njih na redu su bile sexy Krempitice kao uvertira u sve loše što nas je zadesilo u proteklom razdoblju, Bracu i Seku.


Izvor: Kaštelanska kronika i Portal grada Kaštela

Ostavi odgovor