Mario Bartulin dobitnik Osobne nagrade grada Kaštela (video)

image_pdf

VELIKO PRIZNANJE ZA GLAZBU


Član  orkestra HGD Zrinski, Mario Bartulin dobitnik je javnog priznanja grada Kaštela za cjeloživotnu aktivnost u orkestru i za razvoj kulturno – umjetničkog amaterizma.

Naime, Gradsko vijeće Kaštela je prihvatilo prijedlog Hrvatskog glazbenog društva “Zrinski” Donja Kaštela, da se Osobna nagrada Grada Kaštela za 2011. godinu dodijeli Mariju Bartulinu iz Kaštel Starog. Aktivni je član HGD-a “Zrinski” od 1973. godine a posljednjih 20-tak godina član je uprave društva koji svojim znanjem i iskustvom, a posebno neiscrpnom energijom i optimizmom pomaže u svakom trenutku, osobito u rješavanju nagomilanih poteškoća.


Bartulin je aktivni član PŠK-a “Srdela” iz Kaštel Starog, kao i bratovštine sv. Jurja od Raduna, tako da se bez njegove aktivne uloge ne može zamisliti skoro ni jedna organizacija neke manifestacije u Kaštel Starom. Kako Društvo ove godine slavi 160. obljetnicu postojanja glazbe u Donjim Kaštelima, ovo priznanje Mariju Bartulinu je pravi znak zahvalnosti, no ne samo njemu, već i svim njegovim prethodnicima koji su ovu tradiciju neprekidno njegovali i sačuvali.


Povodom dana Grada 2.3. 2012., u kino dvorani sv. Juraj u Kaštel Sućurcu održana je svečana sjednica Grada Kaštela, gdje se u posebno svečanom dijelu sjednice uručene  ovogodišnje osobne nagrade Grada Mariu Bartulinu, te akademskom kiparu Veni Jerkoviću, Diederiku Deansu i Christiani Raeymaekers te posthumno Željko Didoviću. Skupne nagrade uručene su udruzi „Sv. Jeronim“, HNK „Val“, Udruzi za mali nogomet Kaštela te katoličkoj uduzi „Bl. Ivan Merz“. Nagrada za životno djelo ove je godine posthumno pripala dr. Tonču Kovaču.

U ime svih nagrađenih dobitnika zahvalu je kazao predsjednik udruge „Sv. Jeronim“ Denis Ivanović, koji je naglasio da će im ova nagrada biti podstrek i za daljnji društveni i humanitarni rad.


IzvorPortal grada Kaštela i Slobodna Dalmacija

Ostavi odgovor