Svečanost cvijeća: Otvoren jubilarni deseti Kaštelanski praznik cvijeća

image_pdf

HGD ZRINSKI NA PRAZNIKU CVIJEĆA

 

Jubilarni, deseti po redu Kaštelanski praznik cvijeća otvoren je 14.05.2011. na Brcu u Kaštel Novom gdje je postavljena izložba na kojoj su sudjelovali brojni izlagači. Svečanost cvijeća započela je nastupom Hrvatskog glazbenog društva Zrinski – Donja Kaštela, koji su zajedno s mališanima iz kaštelanskih vrtića okupljenih u cvijetnu povorku prodefilirali novskom rivom.

 

U uvodnom obraćanju direktorica Turističke zajednice Kaštela Nada Maršić pozdravila je sve izlagače i nazočne goste, a posebnu zahvalnost uputila je svima onima koji već čitav niz godina ulažu golemu energiju kako bi ova manifestacija bila uspješna, a posebne pohvale otišle su onima koji su sudjelovali u natjecanjima za najbolji okoliš, najljepši vrt i balature, a takvih je i ove godine bilo mnogo. Također, zahvalnost je uputila i članovima povjerenstva koje je strpljivo obilazilo sve takve prostore te na koncu donijelo prosudbu.

 

U ime grada Kaštela nazočne je pozdravila dogradonačelnica Marinka Parčina, a u prigodnom programu nastupila su brojna djeca iz Kaštela. Kažimo kako je ova manifestacija održana u organizaciji Turističke zajednice Kaštela, eko-udruge Lijepa naša Kaštela, odgojno obrazovnih ustanova, Hrvatske poljoprivredne komore, društva Bijaći, OŠ Ostrog i Botaničkog vrta, te Poljoprivredne zadruge Kaštelacoop, a pokrovitelj manifestacije je grad Kaštela.

 

Istaknimo da su podjeljenje zahvalnice svim sudionicima pa tako i HGD Zrinski Donja Kaštela na uveličavanju ovog događaja.

 

Ostavi odgovor