HGD Zrinski na Dječjem krnjevalu s više od tisuću Kalimera

image_pdf

U nedjelju 20.02.2022., lik Kalimera, crtanog junaka kojemu je sve bila nepravda, na starosejskom portu uslikao je fotograf Šime Strikoman za svoju 226. milenijsku fotografiju, a Kalimera je činilo skoro 1500 djece iz kaštelanskih vrtića i nižih razreda osnovnih škola obučenih poput malih Kalimera.

 

 

Cijeli događaj planirao se u KKU Poklade već duže vremena kako bi se na dostojan način obilježio 30. rođendan najstarijeg Dječjeg krnjevala na ovim prostorima. U pripreme su se uključile i tete u vrtićima, učitelji i roditelji, a nedjeljno jutro počelo je prvim nanošenjima šminke i oblačenjem maski, što je djecu najviše obradovalo.

 

 

Maškarana povorka krenula je iz Kaštel Štafilića predvođena Ivo Šimerom koji je nosio zastavu KKU Poklade i članovima Hrvatskog glazbenog društva Zrinski te nezaobilaznim Miljenkom i malom kraljicom krnjevala Ivanom Kužić.


Cijelim putem male su maškare pratile tisuće Kaštelana koji su došli pogledati događaj koji će ostati trajno zapisan ne samo na fotografijama već i u srcima mališana.

 

IzvorPortal grada Kaštela

Ostavi odgovor