Božićni koncert HGD Zrinski i klape Sveti Juraj HRM (video)

image_pdf

U subotu 22. prosinca u crkvi Gospe od Ružarija u Kaštel Starome održan je zajednički koncert HGD „Zrinski“ i klape HRM „Sveti Juraj“.

 

Tijekom cijelog koncerta izmjenjivali su se tonovi puhačkog orkestra te glasovi klape koji su ispunjavali punu crkvu. HGD „Zrinski“ započeo je ovu glazbenu večer Hugensovom „Sinfoniom Classicom“  pod vodstvom dirigenta prof. Davora Lozića.

 

U nastavku su izveli poznati valcer Straussa „Ruže s juga“ i njegovu „Tritsch-Tratsch“ polku, te evergrine poput Jingle Bells i White Christmas ali u modernoj verziji . Uslijedio je nastup klape HRM „Sveti Juraj“ koji su izveli tradicionalne hrvatske božićne napjeve poput „Kolendre“, „Narodi nam se“, „Tri kralja jahahu“ i starog pučkog napjeva iz Kaštel Starog, te izmamili veliki pljesak publike.  

 

Na kraju koncerta su glazba i klapa zajednički izveli pučki napjev Radujte se narodi.


Prisutne su pozdravili i čestitali Božić don Ivan Ćubelić, generalni vikar Splitsko-dalmatinske nadbiskupije i župnik Kaštel Starog don Ilija Vuletić.Voditeljica programa je bila Danijela Matijaca.

Ovaj božićno-novogodišnji koncert snimala je TV Dalmacija, a snimka će u cijelosti biti emitirana na Staru godinu, 31. prosinca 2007.

 

Izvor: www.kastela.org

Ostavi odgovor