Božićni koncert HGD Zrinski i klape Sveti Juraj HRM (video)

image_pdf

CIJELI KONCERT SNIMILA TV DALMACIJA


U subotu 22. prosinca 2007. u crkvi Gospe od Ružarija u Kaštel Starome održan je zajednički koncert HGD “Zrinski” i klape HRM “Sveti Juraj”.

Tijekom cijelog koncerta izmjenjivali su se tonovi puhačkog orkestra te glasovi klape koji su ispunjavali punu crkvu. HGD “Zrinski” započeo je ovu glazbenu večer Hugensovom “Sinfoniom Classicom”  pod vodstvom dirigenta prof. Davora Lozića.

U nastavku su izveli poznati valcer Straussa “Ruže s juga” i njegovu “Tritsch-Tratsch” polku, te evergrine poput “Jingle Bells” i “White Christmas” ali u modernoj verziji . Uslijedio je nastup klape HRM Sveti Juraj koji su izveli tradicionalne hrvatske božićne napjeve poput “Kolendre”, “Narodi nam se”, “Tri kralja jahahu” i starog pučkog napjeva iz Kaštel Starog, te izmamili veliki pljesak publike.  

Na kraju koncerta su glazba i klapa zajednički izveli pučki napjev “Radujte se narodi”.


Prisutne su pozdravili i čestitali Božić don Ivan Ćubelić, generalni vikar Splitsko-dalmatinske nadbiskupije i župnik Kaštel Starog don Ilija Vuletić.Voditeljica programa je bila Danijela Matijaca.

Ovaj božićno-novogodišnji koncert snimala je TV Dalmacija, a snimka je u cijelosti emitirana na Staru godinu, 31. prosinca 2007. Sljedećih godina, snimka koncerta je redovito bila prikazivana na programu TV Dalmacije, i to više puta svake godine tijekom Božićnog razdoblja.


Izvorwww.kastela.org

Ostavi odgovor