Održan Donjokaštelanski krnjeval 2023.

image_pdf

GLAZBARI TRADICIONALNO NA DONJOKAŠTELANSKOM KRNJEVALU

Donjokaštelanskom rivom do porta u Kaštel Starom na pokladni utorak (21.02.2023.) tijekom popodneva prodefilirala je velika maškarana povorka Donjokaštelanskog krnjevala u organizaciji KKU “Poklade” Donja Kaštela. Predvođeni zastavom KKU Poklade, glazbom HGD “Zrinski” Donja Kaštela i bašćunistom Ivanom Cinottijem te Kaštelanskim mažoretkinjama, povorku je činilo preko 30 maškaranih grupa s gotovo 500 sudionika koji su dopratili osudu krivca za sve prošlogodišnje probleme. Spaljivanjem su platila dva lika smještena u razorenom avionu, jedan drži predmet nalik bombi, a drugi ima žicu u ruci.

 

Ove godine Donjokaštelanske maškare okupile su uz domaće krnjevalske udruge i brojne goste iz susjednih te prijateljskih krnjevalskih udruga. Među njima bili su gosti iz Trogira, Zadra, Primoštena, Vinišća, Ivaneca, Kornata, Gospića, Korenice i naravno Rijeke te maškarane grupe iz Livna i iz Sumartona iz Mađarske. I ove godine u kočiji na početku povorke sjedila je direktorica TZ Kaštela Nada Maršić kao član FECC-a (udruga europskih karnevalskih gradova) s Josipom Rimac iz BiH , te Brankom Renko Silov i Josipom Silov – vodećim ljudima Riječkog karnevala. Kako to već u Kaštelima biva, sve točke bile su posvećene aktualnostima u Kaštelima pa se tako spominjala lučica u Starom i vezovi, radovi u predsezoni, milijunska skulptura u Starom.

Tijekom povorke i maskenbala svi zainteresirani mogli su nabaviti i novi broj satiričkog lista Maškadur. Maškarano događanje Donjih Kaštela završeno je maskenbalom, a za dobru zabavu bila je zadužena grupa Pink Panter te Indira Vladić.


Snimke nastupa HGD Zrinski u povorci možete vidjeti OVDJE i OVDJE.

Izvor: Portal grada Kaštela i Dalmacijadanas.hr