Predsjednik Republike Hrvatske pokrovitelj je proslave 170. obljetnice HGD “Zrinski” Donja Kaštela

image_pdf

VELIKO PRIZNANJE ZA 170. OBLJETNICU!

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović visoki je pokrovitelj 170. obljetnice Hrvatskog glazbenog društva “Zrinski” Donja Kaštela koja se obilježava u 2022. godini.

Sa zadovoljstvom prihvaćam molbu za pokroviteljstvom 170. obljetnice puhačkog orkestra Hrvatskog glazbenog društva “Zrinski” iz Donjih Kaštela.

Čestitam svima koji su očuvali tradiciju sviranja puhačkih instrumenata i prenijeli ljubav prema glazbi novim naraštajima.

Želim vam puno uspjeha u organizaciji proslave i još puno slavljeničkih godina na ponos vaših i naših Kaštela.” – navodi se u pismu predsjednika Republike Hrvatske isporučeno na adresu “Zrinskog” 18. listopada 2022.


Centralni događaj ovogodišnje velike proslave biti će svečani koncert HGD “Zrinski” i gostiju iz puhačkog orkestra Zaprešić u subotu 29. listopada s početkom u 19:00 sati u auditoriju nove zgrade Osnovne škole “Bijaći” u Kaštel Novom (Vodovodna 2).


Visoko pokroviteljstvo predsjednika RH spada u red najviših institucionalnih priznanja koje je Društvo dobilo u svojoj 170-godišnjoj povijesti, te samim time podiže samu obljetnicu na višu razinu. Spomenimo da je pored predsjednika RH, pokroviteljstvo ovogodišnjoj obljetnici dalo i Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Kaštela, Hrvatski sabor kulture, Turistička zajednica Kaštela i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

 

Dio pisma odluke o pokroviteljstvu predsjednika RH možete vidjeti u dokumentu OVDJE.