Mimohodom branitelja uz HGD Zrinski obilježen Dan pobjede u Marini

image_pdf

U petak 05. kolovoza 2022. s početkom u 08:00 sati, održan je Mimohod pobjednika ’95 povodom Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana branitelja u općini Marini. U mimohodu su sudjelovale udruge hrvatskih branitelja iz općine Marina, Hrvatsko glazbeno društvo “Zrinski” Donja Kaštela, KUU “Andrija Matijaš-Pauk” i predstavnici općinske uprave Marina na čelu s načelnikom Antom Mamutom

Sam mimohod krenuo je od crkve sv. Jakova, prolazeći mjestom preko rive uz taktove prigodnih budnica puhačkog orkestra HGD Zrinski, pa sve do marinske kule, gdje je načelnik Mamut održao pozdravni govor pred svim prisutnima, pritom ističući obvezu obilježavanja ovog dana na spomen žrtve svih poginulih hrvatskih branitelja, a posebice branitelja iz općine Marina. Nakon održanog govora i minute šutnje, uslijedilo je druženje za sve sudionike. Vrijedno je spomenuti da je ovo druga godina zaredom kako HGD “Zrinski” sudjeluje na ovoj manifestaciji na poziv organizatora.

Svečanost je održana u organizaciji Turističke zajednice Marina, općine Marina i veterana Domovinskog rata općine Marina.

 

Foto: Marinski list, kronika općine Marina