Održana redovna godišnja Skupština HGD Zrinski 2022.

image_pdf

U subotu 15. siječnja 2022.  u 18:00 sati u pristustvu natpolovične većine članova održana je redovna godišnja Skupština HGD Zrinski na kojoj su se prezentirale aktivnosti u prošloj 2021. godini, financijsko izvješće i plan rada za 2022. godinu. Skupština je održana u skladu s važećim epidemiološkim mjerama protiv širenje koronavirusa.

 

Na prijedlog predsjednika Tonija Bartulina izabrano je radno predsjedništvo u sastavu Duje Deanković, Mario Čagalj i Marija Ilić što su članovi Skupštine podizanjem ruku i potvrdili.

 

Predsjednik Toni Bartulin podnio je izvješće održanih aktivnosti u 2021 godini. Održano je devet javnih nastupa (nastup za španjolsku televiziju Canal Sur, emisija “Andaluces X el mundo” – Donja Kaštela, budnica za Dan državnosti- Donja Kaštela, vjenčanje Ante Katinca i Mirne Vukorepa – sv. Juraj od Raduna-Kaštel Stari, mimohod i budnica za Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti u općini Marina, koncert HGD Zrinski i Boris Oštrić, ispred kule Nehaj, Svi sveti – mjesna groblja Donja Kaštela, predstavljanje Glazbarske škole 2021/2022 – prostorije HGD Zrinski, snimanje za emisiju TVE  “Espanoles en el mundo” – Prokurative Split, Božićni koncert – župna crkva Gospe od Ružarja, Kaštel Stari. U  listopadu je započeo projekt Glazbarske škole HGD Zrinski u koju su se upisala 43 polaznika koje obučavaju voditelji Ivana Beretin Mornar (glazbena teorija), Marija Ilić (flauta), Grgo Grubišić (drveni instrumenti), Stiven Donkov (limeni instrumenti) i Mateo Laptoš (limeni instrumenti). Od ostalih aktivnosti prijavljeno je 10 projekata na natječaje Ministarstva kulture,  Grada Kaštela,  Turističke zajednice i Splitsko-dalmatinske županije. U razdoblju svibanj-listopad digitaliziran je cijeli arhiv dokumentacije HGD Zrinski za razdoblje od 1981. do 2021. godine. Digitalizirane su brojne diplome, priznanja i fotografije koje se nalaze u prostorijama Društva. Također, Mirna Katinac je profesionalno fotografirala  pehare i nagrade koje je društvo osvajalo kroz dugu povijest. U prosincu 2021. službeno je objavljena nova redizajnirana web stranica www.hgd-zrinski.hr koju potpisuje web dizajner Toni Laptoš, inače član Društva.  Sadržaj je prilagođen pregledu na mobilnim uređajima, te sadrži mnoštvo podataka i bogatu fotogaleriju. Ova web stranica i ažurirani sadržaj svrstavaju HGD Zrinski među rijetke kaštelanske udruge koje redovito i transparentno informiraju javnost o svim svojim aktivnostima. Nabavljeno je 45 novih marš knjižica, službene kratke polo majice, glazbena kolica i nosači za bas bubanj i doboš, te različita glazbena oprema. Servisirano je više instrumenata. Započeo je je proces izrade monografije „170 godina glazbe u Donjim Kaštelima“ autora K. K. te je osnovano je Savjetničko vijeće sastavljeno od predstavnika Muzeja Grada Kaštela, Gradske knjižnice Kaštela, kulturnog i prosvjetnog života, umirovljenih glazbara, akademske zajednice, te autora monografije i Upravnog odbora HGD Zrinski kao glavnog koordinatora aktivnosti.

 

Skupština je potvrdila prijem u društvo sedmero novih članova Ante Čagalj (truba), Ema Duvnjak (udaraljke), Ivana Čondić Begov (flauta), Grgo Žamić (alt saksofon), Petar Primorac (klarinet), Marija Ilić (flauta) i Nina Filipović (alt saksofon), što su prisutni članovi skupštine društva dizanjem ruku i s aplauzom jednoglasno potvrdili.

 

Blagajnik Mario Čagalj je podnio izvješće stanje blagajne za prethodno razdoblje (01.01.2021. – 31.12.2021). Pored donacija Grada Kaštela, Turističke zajednice Grada Kaštela, Ministarstva kulture i Splitsko-dalmatinske županije, istaknute su donacije Ante Parčine iz Parchy Computersa, te sponzorstvo tvrtke CorteCros na čelu s direktorom Ivan Roganom koji su odlučili biti Zlatnim sponzorom HGD Zrinski u 2022. godini. Predsjednik Toni Bartulin iznio je prijedlog aktivnosti za 2022. godinu od kojih će u centru događanja biti svečana proslava 170. obljetnice za koju se priprema ambiciozni program. Od ostalih aktivnosti planira se redovito održavanje protokolarnih nastupa prigodom važnijih državnih i vjerskih blagdana, te tradicionalnih ljetnih i božićnih koncerata. Nastavit će se održavanje Glazbarske škole i obuka upisanih polaznika. Nakon što se odredio termin za sljedeću redovnu godišnju Skupštinu, Skupština je završila s radom u 20:15. Uslijedio  je prigodni domjenak i druženje u prostorijama društva. 

Marija Ilić je službeno postala članom HGD Zrinski jednoglasnom odlukom članova Skupštine HGD Zrinski.