Objavljeni rezultati Javnih potreba u kulturi RH za 2020

image_pdf

PROGRAM HGD ZRINSKI MEĐU ODABRANIM

Temeljem pregleda rezultata odobrenih projekata, HGD Zrinski je jedina udruga u kulturi iz grada Kaštela kojoj su odobrena sredstva za program u 2020 godini.

 

U okviru kulturno-umjetničkog amaterizma na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu  prijavljen je 671 program. U 2020. istaknute su tri prioritetne kategorije – nabava, rekonstrukcija i otkup zavičajnih nošnji te nabava i popravak tradicijskih i klasičnih instrumenata, potom nakladnička djelatnost (notna i diskografska) i na kraju, seminari, radionice i poduka tradicijskih znanja i umijeća.

U 2020. odobreno je 6.210.600,00 kuna za 372 programa, među kojima se nalazi i program „Nabava puhačkih instrumenata” koje je prijavio HGD Zrinski. Program ima za cilj nabaviti novu trubu, alt saksofon i flautu do srpnja 2020. Kulturno vijeće u sastavu dr. sc. Silvio Braica, predsjednik te članovi dr. sc. Naila Ceribašić, prof. Katarina Bušić, dr. sc. Joško Ćaleta i izv. prof. art. Dario Teskera odlučili su navedini program sufinancirati s ukupno 20.000,00 kn.

 

Inače, HGD „Zrinski” aktivno sudjeluje u diverzifikaciji izvora financiranja različitih aktivnosti, pa se tako redovito prijavljuje na Pozive javnih potreba u kulturno-umjetničkom amaterizmu, a koje svakog trećeg kvartala u tekućoj godini raspisuje Ministarstvo kulture RH.

 

Od 2013. do 2020. godine, Zrinski je predložio ukupno osam programa nabave različitih instrumenata, od kojih je sedam odobreno u ukupnom iznosu od 93.000 kn. Zahvaljujući sredstvima Ministarstva, u proteklih sedam godina orkestar je nabavio ukupno devet instrumenata, čime se u znatno obnovio instrumentarij a time i kvaliteta orkestra. Također, nabavom novih instrumenata, mlađi članovi i učenici Glazbarske škole imaju priliku svirati i obučavati se na novim, kvalitetnim instrumentima. U 2019. godini Ministarstvo je sufinanciralo nabavu tube u iznosu 22.000 kn, čija je ukupna vrijednost bila 32.000, kn (slike dolje).

 

Popis odobrenih programa u katergoriji “kulturno-umjetnički amaterizam” za 2020. godinu možete vidjeti OVDJE.

Popis odbijenih programa u kategoriji “kulturno-umjetnički amaterizam” za 2020. godinu možete vidjeti OVDJE.

Ostavi odgovor