Ministarstvo kulture objavilo rezultate Javnih potreba u kulturi 2019

image_pdf

ODOBREN PROGRAM HGD ZRINSKI – KAŠTELANI POLOVIČNI

 

Ministarstvo kulture je danas (19.12.2018.), što je ranije nego prošlih godina, objavilo rezultate Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. Sveukupno je prijavljen 771 program od kojih je 395 odobreno. U sklopu odobrenih programa kulturno-umjetničkog amaterizma nalazi se i program HGD Zrinski  pod nazivom “Nabava tube” za koji su odobrena sredstva u iznosu od 22.000 kn.

 

Inače, na Poziv su programe prijavila četiri kaštelanska društva od kojih su, uz HGD “Zrinski”, sredstva još odobrena i predloženom programu HGD “Biranj”, čime je uspjeh kaštelanskih udruga na Pozivu polovičan.
Prijedloge za programe kulturno-umjetničkog amaterizma (glazbenog i folklornog) donosilo je Kulturno vijeće za kulturno-umjetnički amaterizam u sastavu: dr. sc. Silvio Braica, predsjednik, članovi: dr. sc. Naila Ceribašić, Katarina Bušić, dr. sc. Naila Ceribašić, dr. sc. Joško Ćaleta i izv. prof. art. Dario Teskera. U okviru šest različitih programskih skupina, kao prioritetne u 2019. istaknute su: nabava narodnih nošnji, odnosno tradicijskih i klasičnih instrumenata, nakladnička djelatnost (notna, diskografska, publicistička) te seminari/radionice mahom vezane uz poduku tradicijskih znanja i umijeća.

Nadležno Kulturno vijeće prijedloge je iznosilo u skladu s uvjetima Poziva, temeljnim kriterijima iz Pravilnika te ocjenom izvršenja dosadašnjih obveza korisnika prema državnom proračunu. Slabosti prijavljenih programa odnosile su na manjkavost programskih sadržaja, troškovnu stranu financijskih potraživanja te izostanak propisane popratne dokumentacije.

 

Valja istaknuti i pohvaliti pozitivnu praksu objavljivanja rezultata Poziva do kraja tekuće godine čime se olakšava planiranje proračuna udruga, a time i sigurnije planiranje plana pograma rada za sljedeću godinu.
Ovim putem čestitamo svim dobitnicima odobrenih programa, te želimo uspješnu realizaciju istih.

 

Odobrene programe možete vidjeti OVDJE
Odbijene programe možete vidjeti OVDJE.

Izvor: Ministarstvo kulture RH

Ostavi odgovor