Objavljeni rezultati Javnih potreba u kulturi RH za 2017.

image_pdf

ODOBRENA DVA PROGRAMA HGD ZRINSKI NA NATJEČAJU MINISTARSTVA KULTURE


HGD Zrinski započinje 2017. godinu sa dobrim vijestima. Odobrena su dva prijavljena programa Ministarstva kulture RH i to za nabavu novog sopran saksofona te za gostovanje na festivalu u Sloveniji.

U srijedu 21.12.2016., objavljeni su rezultati javnog poziva Ministarstva kulture za “Javne potrebe u kulturno-umjetničkom amaterizmu Republike Hrvatske” za 2017. godinu. Među dobitnicima je i HGD Zrinski, kojem je odobren program pod nazivom “Nabava sopran saksofona uz 165. obljetnicu” i to u iznosu od 10.000,oo kn. Ovo je izuzetno bitna vijest za naš orkestar, s obzirom da se pojavio nedostatak slobodnih instrumenata uslijed velikog interesa prijavljenih kandidata na audiciji u listopadu 2016, te će sljedom toga nabava novog instrumenta poboljšati postojeći instrumentarij orkestra. Također, valja spomenuti da će nabava sopran saksofona poboljšati kvalitetu cijelokupnog orkestra, s obzirom da navedeni instrument HGD Zrinski nije imao u sastavu zadnjih nekoliko desetljeća. Rezultate svih odobrenih programa u 2017. godini možete vidjeti na ovom linku. Rezultate odbijenih programa u kulturno-umjetničkom amaterizmu za 2017. godinu pogledajte ovdje.

U petak 23.12.2016., objavljeni su rezultati Ministarstva kulture za prijedloge programa javnih potreba u kulturi, za podkategoriju “međunarodna kulturna suradnja”. U sklopu navedenog natječaja, odobren je prijavljeni program gostovanja HGD Zrinski na Međunarodnom festivalu puhačkih orkestara “Muzikfest” 2017. u Anhovu, Slovenija, također u iznosu od 10.000,oo kn. Sredstva su namjenjena za pokrivanje troškova prijevoza. Sve odobrene programe u podkatergoriji “međunarodna kulturna suradnja” u 2017. godini možete vidjeti ovdje. Za pregled odbijenih programa u istoj podkategorije za 2017. godinu pogledajte dokument na linku

Odobreni program gostovanja u Sloveniji će pridonijeti promociji kaštelanske i hrvatske kulture u europskom konteksu, ali i razvoju interkulturalnog dijaloga i civilnog društva. HGD Zrinski želi proširiti postojeću suradnju sa orkestrima izvan granica RH, te će navedena predstojeća suradnja i inozemno gostovanje na etabiliranom festivalu u Anhovu zasigurno pomoći ka ostvarenju navedenih ciljeva, koji su ujedno i javni interes Hrvatske prema kriterijima Ministarstva kulture za potporu navedenog programa. 

HGD “Zrinski” će nastaviti sa praksom apliciranja na dostupne javne natječaje, u cilju unaprijeđenja kvalitete i razvoja orkestra, tradicije i odgoja novih generacija glazbara u Donjim Kaštelima. Također, ovom prilikom, pozivamo sve potencijalne donatore i poslovne subjekte, da u okviru svojih mogućnosti podrže rad našeg orkestra eventualnim donacijama ili drugim oblicima potpore u djelovanju.

Ostavi odgovor