Mario Bartulin novi je predsjednik HGD Zrinski

image_pdf

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA “ZRINSKOG”

 

U subotu, 08. ožujka 2015., s početkom  u 18:00 sati, održala se radovita Izborna skupština HGD “Zrinski” Donja Kaštela. U prostorijama Društva okupila se potrebna natpolovična većina članova povodom izglasavanja novog vodstva, koje će biti na čelu sljedeće četiri godine.

 

Skupštinu je predvodilo Radno predsjednišvo, koje je nazočne podsjetilo na provedene aktivnosti u protekle dvije godine. Mario Čagalj je naveo najvažnije događaje kao što su otvaranje Kaštelanskog kulturnog ljeta 2012, putovanje u Lindlar (Njemačka) i Zaprešić, sudjelovanje na susretima puhačkih orkestara na Braču i Malom Lošinju, obilježavanje 160-te obljetnice te organizacija Susreta puhačkih orkestara u Kaštel Starom. Također se podsjetilo na organiziranje koncerata puhačkih orkestara iz Zaprešića i Tolmina (Slovenije). Predstavljeno je i financijsko izvješće za protekle dvije godine, prilikom čega su upućene zahvale svim donatorima i sponzorima, bez kojih bi Društvo teško opstalo. Nakon izvješća uslijedilo je izglasavanje novog vodstva, prilikom čega su jednoglasno izabrane sve predložene kandidature.

 

Na prijedlog najstarijeg aktivnog člana Ivice Vuletina, a na jednoglasno odobravanje svih članova Skupštine, za predsjednika je izabran Mario Bartulin koji će zamijeniti Vinka Strizića, koji je obnašao dužnost predsjednika od 2008. godine. Prigodnim govorom novi predsjednik se osvrnio  i zahvalio na dosadašnjem radu bivšeg predsjedinka te je istaknuo očekivanja i planove Uprave za slijedeće četiri godine. Između ostaloga, očekuje se redovito sudjelovanje na susretima puhačkih orkestara Splitsko-dalmatinske županije, sudjelovanje na međunarodnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i povećanje broja članova, za što se planira raspisavanje redovnih audicija Glazbarske škole. Isto tako, istaknula se važnost financiranja iz drugih izvora za što je potrebno pratiti i prijavljivati se na različite javne natječaje.

 

Uslijedilo je izglasavanje ostalih tijela. Izabrani Upravni odbor djelovat će u sljedećem sastavu: Mario Bartulin (predsjednik), Duje Deanković (tajnik), Mario Čagalj (blagajnik), Zoran Radunić i  devetnaestogodišnji Mateo Laptoš, ujedno i najmlađi član Uprave “Zrinskog” u novijoj povijesti. Nadzorni odbor djelovat će u sljedećem sastavu: Karlo Žanić i Toni Bartulin. Glazbenu komisiju čine: dirigent Davor Lozić, Stiven Donkov i mlada studentica glazbene pedagogije Ivana Beretin. Za likvidatora je izabran Mario Bartulin.

 

Također se uz jedan prihvaćeni amandman od strane Nenada Bradarića, izglasao i novi Statut koji se uskladio prema novom Zakonu o udrugama iz 2014. godine.

 

Na kraju trosatne Skupštine, uslijedila je rasprava kroz temu razno, nakon čega se nastavilo druženje svih članova i prijatelja ove najstarije aktivne kaštelanske kulturno-umjetničke udruge.

Ostavi odgovor