Koncert na splitskoj rivi

image_pdf

LJETNI ŠUŠUR U SPLITU UZ HGD ZRINSKI

Na poziv Turističke zajednice grada Splita, u subotu 25.07.2015., HGD Zrinski je održalo cijelovečernji koncert na splitskoj rivi. Već duže vrijeme donjokaštelani nisu održali koncert u Splitu, stoga je ovaj koncert imao poseban značaj.
Na samom početku koncerta, voditeljica programa Nives Britvić uvela je slušatelje u program te ih ukratko upoznala sa povijesti donjokaštelanske glazbe.


Koncert sadržan od stranih i domaćih  popularnih uspješnica privukao je mnoštvo posjetitelja, kojima sat i pol programa, pokazalo se, nije bilo dovoljno. Održani koncert zaključio se kao uspješan, te se očekuju češći nastupi u Splitu narednih godina.


Osim Zrinskog, nastupio je i puhački orkestar HGD “Stjepan Radić” Žrnovnica, koje je  izvelo niz koračnica i prigodnih skladbi kako stranih, tako i domaćih autora. Njihov nastup je posebno značajan, s obzirom da se orkestar ponovno  oformio 2014. godine nakon dugotrajnog prekida rada. Nakon koncerta, glazbari su jurili na tradicionalnu “Ribarsku feštu” u Starome, na koju ove godine, radi splitskog koncerta prvi put nisu nastupali od kada se održavaju ribarske fešte.


T.B.

Ostavi odgovor