VI. Susret puhačkih orkestara Splitsko – dalmatinske županije

image_pdf

KLIŠANI ZASLUŽENO ODLAZE NA DRŽAVNU SMOTRU U NOVI VINODOLSKI

 

 

U subotu 04. Svibnja 2014., HGD Zrinski je sudjelovalo na VI. Susretu puhačkih orkestara Splitsko – dalmatinske županije, koji se održao u Pučišćima na otoku Braču.

 

Na Susretu je sudjelovalo sveukupno 9 orkestara, od kojih je 6 nastupalo u natjecateljskom programu pod C kategorijom, dok su 3 orkestra nastupala u revijalnom dijelu programa.

 

Iako se Susret prvotno planirao održati na otvorenom, zbog jake bure događaj je premješten u mjesnu crkvu, koja se pokazala kao pretijesna za sve zainteresirane.

HGD Zrinski je nastupalo s tri skladbe: “Tvoja barka mala”, “Pirates of the Carribean” i “Alvamar Overture”. Selektor Hari Zlodre je ocijenio program Zrinskog kao dobro izabran, iako je skladba “Pirates of the Carribean” prezahtjevna za ovu kategoriju orkestra.  Kalogjerina “Tvoja barka mala” je ocijenjena kao najbolje izvedena.

 

Kao orkestar s najkvalitetnijom izvedbom na ovom Susretu u natjecateljskom dijelu ocijenjen je orkestar KGD Mosor Klis-Kosa, čime se stekli pravo predstavljati županiju na Susretu orkestara Hrvatske u Novom Vinodolskom. 

 

 

Ostavi odgovor