Obilježavanje 25. godina prijateljstva

image_pdf

PRIJATELJI IZ MV LINDE U KAŠTELIMA


Punih 25 godina traje prijateljstvo  HGD Zrinski i Musikverein Linde, te su tom prilikom orkestar i delegacija iz Lindlara boravili u Kaštelima od 03.-06.10.2013. kako bi zajednički obilježili ovaj veliki jubilej. Domaćini su im bili Grad Kaštela, KUD 7 Kaštela te HGD Zrinski, koji su i organizirali proslavu ove obljetnice.


U sklopu obilježavanja 25 godina prijateljstva, gradonačelnik Lindlara Georg Ludwig i član delegacije Robert Wagner, bili su u službenom posjetu Gradu Kaštela, gdje su ih primili gradonačelnik Ivan Udovičić i dogradonačelnik Mili Novak. Ovom prilikom razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji ova dva prijateljska grada te o budućoj suradnji kako u kulturi tako i u gospodarstvu, komunali, turizmu, odnosno svim segmentima u kojima njemački grad može prenijeti Kaštelima svoja iskustva iz članstva u Europskoj uniji i obratno. 


Tijekom tri dana boravka u Kaštelima članovi puhačkog orkestra Musikverein Linde posjetili su znamenitosti grada Kaštela. Također su posjetili i Split gdje su na rivi zasvirali te tako privukli pažnju znatiželjnih turista. Za vrhunac proslave  pobrinuli su se biciklisti iz Lindlara. Naime, punih sedam dana trebalo je njemačkim biciklistima da prijeđu put od 1500 kilometara i iz njemačkog Lindlara stignu u Kaštela, kako bi bili dio obilježavanja četvrt stoljeća prijateljstva ova dva grada. U vožnji bicikla  u Primoštenu im se priključio lindlarski gradonačelnik Georg Ludwig, a nakon dolaska u Kaštela pred srednjom školom Braća Radić dočekli su ih kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, dogradonačelnik Mili Novak, ravnateljica škole Marija Kezele te grupa kaštelanskih gimnazijalaca.

Potom su i domaćini sjeli na bicikle te su se svi zajedno odvezli do Kaštel Starog,  gdje su ih dočekali glazbeno društvo „Linde“ iz Lindlara, te članovi KUD-a 7 Kaštela i HGD Zrinski. Zajedničko druženje nastavilo se u veselom i zabavnom tonu, uz prisjećanje na prvih 25 godina prijateljstva, a kako i priliči trenutku, razmijenjeni su prigodni pokloni te upućene pozdravne riječi i riječi zahvale, čime je završen službeni posjet delegacije Lindlara Kaštelima.


Da se ovom prijateljstvu smiješe i veće obljetnice pobrinuli su se mlađi članovi oba orkestra koji su stekli nova prijateljstva, te zajedno proveli tri nezaboravna dana u iščekivanju slijedećeg susreta dogodine u Lindlaru. Naime, HGD Zrinski je  je dobilo poziv od predsjednika Muskiverein Linde  Uwe Glaubitza, da gostuju  u Lindlaru na Oktoberfestu 2014, što su glazbari sa radošću prihvatili.


Izvor:  Portal grada Kaštela

Foto: Uwe Glaubitz

Ostavi odgovor