Koncert donjokaštelanskih glazbara

image_pdf

ZRINSKI NASTAVLJA TRADICIJU DOBRE GLAZBE


Premda su svoj zadnji koncert imali prije svega par dana, članovi Hrvatskog glazbenog društva Zrinski iz Donjih Kaštela i sinoć, (17.07.2013.) su bez problema sugrađanima željnim dobre glazbe popunili brce u Kaštel Starom, gdje su u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta održali cjelovečernji koncert.


Pod ravnateljskom palicom maestra Davora Lozića, program su otvorili svima znanom Sviraj mi sviraj, da bi nastavili odlomcima iz operete Spli’ski akvarel Ive Tijardovića, preko tema iz rock opere Gubec – beg, Lion Kinga, te hitova poput The final countdown grupe Europe, Hey Jude i Yellow submarine legendarnih The Beatlesa do brojnih drugih uspješnica u čijim taktovima su svi uživali.

Gosti najstarijeg kaštelanskog društva, koje je prošle godine proslavilo 160. obljetnicu, ove su večeri bile hornistica Matea Majić, nagrađena na ovogodišnjem natjecanju Daleki akord održanom u Splitu te Ivana Svilan i Nives Britvić iz trogirskog amaterskog kazališta, koje su recitirale stihove  trogirskog pjesnika Mirka Slade Šilovića. Na kraju koncerta dodijeljeno je zasluženo priznanje najstarijem članu – Ivi Vuletinu  (Đovaniju) za 53 godine aktivnog članstva u Glazbi.


Orkestar HGD-a Zrinski, inače, već više od stoljeća i pol nezaobilazni je sudionik brojnih kulturno – umjetničkih manifestacija, blagdana, pučkih fešti kao i smotri puhačkih orkestara u zemlji i inozemstvu na kojima je ostvario zapažene rezultate. O uspješnom radu njihove glazbene škole svjedoči i veliki broj, danas priznatih  profesionalnih glazbenika i dirigenata, koji su  svoj glazbeni put započeli upravo u ovom orkestru, a ako je suditi po broju mladih članova  orkestra tako će ostati i ubuduće.


IzvorPortal grada Kaštela

Ostavi odgovor