Igrišće u mirisima i bojama

image_pdf

OTVOREN 13. PRAZNIK CVIJEĆA (24.04.2014.)


Uz zvuke instrumenata glazbara Zrinskog i nastupa vesele Cvjetne povorke, koju su činila djeca iz dječjih vrtića, Kaštelanske mažoretkinje i članovi plesnog kluba K7, sinoć je na Igrišću u Kaštel Štafiliću svečano otvoren 13. Kaštelanski praznik cvijeća. U samom činu otvaranja sudjelovali su, uz sudionike Cvjetne povorke, i učenici srednje škole Braća Radić te učenici Srednje obrtničke škole Split, koji su predstavili svoje tri modne kolekcije, od kojih je jedna bila inspirirana upravo cvijećem.

Iako cijelog dana vremenske prilike nisu bile naklonjene organizatorima, pa je postojala velika mogućnost i kišnih oborina, na kraju se nebo priklonilo jednom ovakvom događanju.

– Nije nam bilo najugodnije, svi smo bili pod stresom zbog vremenskih neprilika, jer kiša i Praznik cvijeća ne idu zajedno. Srećom, sve skupa je jako dobro ispalo. Ovim putem zahvaljujem tetama i djeci iz vrtića, Kaštelanskim mažoretkinjama, HGD Zrinski, plesačima, voditeljici Marijani Vulas koja je sve to profesionalno iskoordinirala, kao i učenicima i njihovoj modnoj reviji – kazala je o svečanosti otvaranja direktorica Turističke zajednice Nada Maršić.


Nakon otvaranja na  Prazniku cvijeća mogli su se razgledati različiti izlošci nekoliko desetaka izlagača, a među njima i iz vrtnog centra Geront iz Kaštela.- Evo za nas je broj 13 ovog praznika, sretan broj, jer smo po prvi put i mi sudionici ovog događanja. Sve je odlično i estetski lijepo aranžirano, pa je ovaj trg danas dobio novi izgled. Zadovoljan sam i brojem građana koji su ovo događanje došli popratiti. Vrtni centar Geront na ovom Prazniku cvijeća predstavlja cijeli asortiman cvjetajućeg bilja, od sezonskog do rezanog, razne sadnice voća, maslina, samostojeće grmove i još mnogo toga – kazao nam je Mate Žanić, navodeći da se dobar dio ponuđenog asortimana tijekom ovog Praznika cvijeća može i kupiti.

Među izlagačima i natjecateljima je i Marin Remetin iz Kaštel Starog, koji izlaže svoje gerbere.- Ove godine sam na Prazniku sa tri sorte gerbera, čijom se proizvodnjom bavim već 20-ak godina. Proizvodnja gerbera je zahtjevan posao, skup i traži dosta ulaganja pa i rizika. Danas je sve na granici rentabilnosti, ali ipak se nekako „gura“. Ovakve manifestacije prava su prilika da pokažemo naš trud i naše rezultate – kazao je Remetin.

Sve izloške na Prazniku cvijeća zainteresirani mogu vidjeti i tijekom petka, subote i nedjelje, pa i možda kupiti nešto čime bi željeli ukrasiti svoj vrt.


Ples u cviću

Večeras u 19 sati, te sutra, u subotu, također u 19 sati, na Igrišću će biti i puno plesa. Večeras „Ples u cviću“ plesne skupine K7, a sutra, u organizaciji KUD-a Ante Zaninović, folklorni plesovi, pod nazivom „Šotić-da“. U nedjelju ujutro na Igrišću će biti organizirana humanitarna prodaja rezanog cvijeća, a u nedjelju navečer u prostorima škole Brača Radić, dodijelit će se nagrade najboljim sudionicima Praznika cvijeća te natječaja za najljepši perivoj i okućnicu Kaštela i Kaštelanske zagore kao i najljepši okoliš odgojno-obrazovnih ustanova.


IzvorPortal grada Kaštela

Ostavi odgovor