Četvrto gostovanje u Lindlaru na Oktoberfestu

image_pdf

PUNOLJETNOST PRIJATELJSTVA


Da prijateljstvo ne poznaje granice, dokazuje 18 godina dugo prijateljstvo imeđu HGD “Zrinski” i MV “Linde” iz njemačkog grada Lindlar. U razdoblju od 15 – 20. listopada  donjokaštelani su gostovali u Lindlaru po četvrti put, a sve to kako bi nastupili na centralnoj proslavi Oktoberfesta u organizaciji  prijatelja iz MV “Linde”.

Po dolasku kaštelana u Lindlar sreće, zagrljaja, ali i suza radosnica nije nedostajalo. Istu večer  organizirana je  njemačka večera dobrodošlice na imanju domaćina, a sve to uz brass band. Tijekom pet dana boravka donjokaštelanski glazbari su posjetili Köln i zabavni park Phantasialand. Također je organiziran i prijam kod dogradonačelnika Lindlara, prigodom čega su  razmijenjeni  prigodni darovi.

Glavni nastup donjokaštelana uslijedio je na centalnoj proslavi Oktoberfesta u Haus Burgeru. Prepuna sala gostiju s odobravanjem i velikim aplauzima popratila je koncert Zrinskog. Na početku koncerta Uwe Glaubizt – predsjednik MV “Linde”,  pozdravio je kaštelane i poželio dobrodošlicu, uz vidno zadovoljstvo što orkestri održavaju prijateljstvo. Kao znak zahvale za prijem i velikodušno domaćinstvo Mario Čagalj je uručio darove u ime Grada Kaštela  i HGD “Zrinski”.  Nakon koncerta nastavio se zabavni program uz tradicionalni brass band i ples do ranih jutarnjih sati.  

U nedjelju iza podneva uslijedio je oproštaj sa domaćinima i pozdravni govor uz zahvale, sa željom za što skorijem ponovnom susretu.


Foto: MV Linde

Ostavi odgovor