6. Kaštelanski plivački maraton

image_pdf

MARIN MILAN S JOŠ JEDNOM TITULOM


Intoniranje nacionalne himne u izvedbi HGD Zrinski započeo je 6. Kaštelanski plivački maraton. Više od trideset plivača i plivačica nastojali su ove nedjelje što brže preplivati dionicu od porta u Kaštel Starom pa prema istoku, dugu 5000 metara,  na 6. Kaštelanskom plivačkom maratonu CRO CUP, koji je organizirao PŠK Srdela iz Kaštel Starog, a najbolji je, pomalo očekivano bio Marin Milan.

Vrijeme sunčano i bez vjetra ove je godine poslužilo maratonce, pa je plivanje prošlo bez problema. Sudionici maratona ovaj su put stigli iz Splita, Zadra, Zagreba, te Slovenije, Njemačke i Francuske, a osim natjecatelja za CRO CUP plivali su i rekreativci.

Dionicu je najbrže preplivao Marin Milan iz KDP Split, u vremenu 1:01:02. Kroz cilj je druga prošla najbolja među ženama, njegova klupska kolegica Karla Šitić kojoj je trebalo tek 4 minute i 18 sekundi više vremena za proći stazu. Nakon prve žene u cilj su ušli i drugoplasirani te trećeplasirani u muškoj konkurenciji Dino Špadina iz Splita te Dražen Adžić iz zadarskog KDP Donat.

Među plivačicama druga je bila članica splitskog KDP Pošk Domina Kljaković -Gašpić, koja je kroz cilj prošla ukupno kao 11., a treća među ženama i 12. u ukupnom plasmanu bila je Ana-Lena Baumeister iz Njemačke.


Ovom prilikom mali maraton, u dužini od 200 metara, plivala su djeca, a na prva tri mjesta plasirali su se Leo Bojaj, Tea Ivanišević i Estela Aranza.

Organizatori su najbolje nagradili medaljama i peharima, a svi sudionici dobili su prigodne majice i zahvalnice. Na kraju natjecanja svi sudionici podijelili su dojmove na zajedničkom druženju.


Izvor: Portal grada Kaštela

Ostavi odgovor