Zrinski obilježio 160. obljetnicu i pola tisućljeća Novog (video)

image_pdf

VEČER GLAZBE S DAŠKOM POVIJESTI

 

Na dan 11.08.2012., članovi Hrvatskog glazbenog društva Zrinski svečanim su koncertom na brcu u Kaštel Novom obilježili 160 godina utemeljenja svog društva, ali i 500 godina postojanja Kaštel Novog, pri čemu im je podršku došla dati brojna publika, koja je imala priliku uživati u izvedbi pjesama stranih i domaćih autora.

 

 

Večer je započela u dalmatinskom melosu izvedbom poznatih skladbi “Sviraj mi sviraj” i dijela iz Tijardovićevog “Splitskog akvarela”, nakon čega je uslijedila izvedba nekoliko glazbenih numera od kojih svakako treba izdvojiti Verdijevu Overture Nabucco. Na programu su se, između ostalog,  našli još “Ross Roy”, “Rocky” i “Ta tvoja barka mala”.

 

 

Velik  i dugotrajan pljesak publike natjerao je maestra Davora Lozića da zajedno s orkestrom izvede skladbu “Dođi u Kaštela”, koja je navela gradonačelnika Berketa i njegovu suprugu da pokažu umiješnost svojih plesnih koraka. Program je ove večeri  vodila Željana Mornar Deman koja je publiku tijekom koncerta upoznala sa bogatom poviješću donjokaštelanskih glazbara.

 

IzvorPortal grada Kaštela

Ostavi odgovor