HGD Zrinski na susretu puhačkih orkestara Splitsko-dalmatinske županije

image_pdf

U nedjelju 18. travnja 2010.,  HGD Zrinski je nastupilo na susretu puhačkih orkestara Splitsko-dalmatinske županije u Imotskome. Smotru je organizirala novoosnovana “Zajednica  puhačkih orkestara Splitsko-dalmatinske županije”.

Pred prepunom dvoranom gradskog kina osim Zrinskog na  smotri je nastupilo još  7 orkestara iz Baške Vode, Klisa, Makarske, Sinja, Pučišća, Solina i Imotskog, od kojih je orkestar iz Baške Vode nastupio van konkurencije, dok je Gradska glazba Imotski imala izravan plasman na Državno natjecanja  kao prošlogodišnji prvak.


Glazbari Zrinskog pod dirigentskom palicom prof. Davora Lozića  izveli su 3 kompozicije koje su pripremali proteklih mjeseci :

1. “Triumphmarsch- Aida”, Giuseppe Verdi
2. Završno kolo iz opere “Ero sa onoga svijeta”, Jakov Gotovac,
3. “Pirates of the Caribbean”, Klaus Badelt


Potrebno je naglasiti da su svi orkestri  znatno napredovali  u kvaliteti muziciranja, te da su svi odsvirali program na zavidnoj razini, i time zaslužili nastup na Državnoj Smotri, no samo jednoga moram odabrati, rekao je između ostaloga povjerenik Hrvatskog sabora kulture prof.mo. Hari Zlorde.

Najboljim orkestrom u našoj županiji za 2010.godinu proglašena je Gradska glazba Zvonimir iz Solina pod ravnanjem mo. Tončija Čićerića, koja je ujedno i ostvarila nastup na Državnoj Smotri  orkestara  u Novom Vinodolskom.

Ovom prilikom čestitamo našim prijateljima iz Gradske glazbe “Zvonimir”, te im želimo uspješan nastup na Državnoj Smotri!

IzvorPortal grada Kaštela i Slobodna Dalmacija

Ostavi odgovor