Koncert puhačkog orkestra Zrinski i pjevača KUD-a Cambi u Marini Kaštela 2008.

image_pdf

HGD ZRINSKI ODRŽALO KONCERT ZA DJECU S POSEBNIM POTREBAMA 


Tradicionalna proslava austrijske humanitarne ustanove Mirno More upriličena je u Marini Kaštela na kraju sedmodnevnog krstarenja. Kao i već nekoliko godina organizira se krstarenje Jadranom za djecu sa posebnim potrebama zajedno sa skiperima volonterima i lječnicima. Na kraju krstarenja ugodno druženje organizirano je i sponzorirano od Marine Kastela i Bavadrije uz sudjelovanje oko 100-tinjak mladih i njihovih roditelja i rodbine. vjenčani buket.


Ove godine je u sveukopnom projektu sudjelovalo je oko 900 mladih na oko 110 jedrilica koje su krstarile cijelim Jadranom, a u srijedu su imali veliku feštu i koncert u Biogradu.

Uz glasno odobravanje i pljesak ostalih gostiju u marini izvaredan koncert na otvorenom održao je puhački orkestar Zrinski iz Kaštel Starog. Za vrijeme večere sve su zabavljali pjevači KUD-a Cambi iz Kaštel Kambelovca.

Uduga dijabetičara iz Splita sudjelovala je i ove godine u projektu, a nekoliko djece iz Kaštela i Splita koji imaju dijabetes zajedno jedre sa prijateljima iste životne sudbine iz Austrije. Ovo je preporuka lječnika, a pomaze mladima na osamostaljenju u brizi za pravu terapiju sto život sa dijabetosom čini skoro normalnim. Preporučujemo svim mladim dijabetičarima da se uključe u rad Udruge na svoju korist i zadovoljstvo svojih roditelja i okoline.

Izmjenjeni su prigodni pokloni sa ljepim željama za ponovno druženje u Kaštelima u rujnu 2009.


IzvorPortal grada Kaštela i Marina Kaštela