image_pdf

Glazbarska škola HGD Zrinski

Glazbarska škola u našem društvu djeluje već dugi niz godina i čini bazu orkestra. Školu redovito pohađa 20-ak članova, koja se upotpunjava svake dvije godine kroz redovne godišnje upise. Glavna zadaća Škole je odgoj i obuka djece i mladih kroz upoznavanje glazbene teorije i sviranja puhačkog instrumenta, ali i pritom razvoj socijalnih vještina čime će se osigurati bolja budućnost djece i mladih kroz aktivizam u kulturno-umjetničkoj udruzi.

Većina dosadašnjih članova koji su prošli kroz glazbarsku školu već dugi niz godina muziciraju u našem orkestru, a neki od njih su nastavili školovanje i postali profesionalni glazbenici i profesori glazbe. Jedan od najistaknutijih profesionalnih glazbenika koji je ponikao iz našeg orkestra je Ante Grgin, svjetski poznati klarinetist i skladatelj. 

 

 

Ako volite glazbu i želite naučiti svirati, uz stručno vodstvo naših voditelja, možete naučiti svirati većinu puhačkih instrumenata i udaraljke. Otkrijte svoj talent i pridružite nam se! Svi su dobrodošli.

 

 

Prijave se zaprimaju kroz cijelu godinu na email: hgdzrinski@gmail.com ili preko prijavnice na ovom linku. Zaprimljene prijave biti će obrađene, te će kandidati biti povratno obaviješteni o daljnim koracima.

 

 

Voditelji Glazbarske škole su:

  • Ivana Beretin Mornar mag. mus. (voditelj odjela za glazbenu teoriju)
  • Marija Ilić mag. praesc. educ. i licencirani odgojitelj za glazbene vrtiće (voditelj odjela za flautu) 
  • Grgo Grubišić, prof. klarineta i dirigent (voditelj odjela za klarinet i saksofon)
  • Stiven Donkov, profesionalni trubač orkestra HRM (voditelj odjela za trubu, hornu) 
  • Mateo Laptoš, student Glazbenog odjela Umjetničke akademije Split (voditelj odjela za bariton i trombon)
Polaznici Glazbarske škole s voditeljicom Ivanom Beretin Mornar
Polaznici Glazbarske škole s voditeljicom Marijom Ilić