image_pdf

Glazbarska škola HGD Zrinski

Glazbarska škola u našem Društvu djeluje već dugi niz godina i čini osnovnu bazu orkestra. Školu redovito pohađa između 15 i 20 polaznika, i ista se upotpunjava svake dvije godine kroz redovne godišnje upise. Glavna zadaća Glazbarske škole je obuka upisanih polaznika kroz upoznavanje glazbene teorije i sviranja glazbenog instrumenta neovisno o financijskom statusu. Tijekom pohađanje Škole polaznici razvijaju samopouzdanje i stječu socijalne vještine, te imaju priliku doprinositi lokalnoj zajednici kroz svoj društveni angažman u kulturi. Glazbarska škola nije namijenjena samo mlađim uzrastima, već i starijim osobama koje žele naučiti svirati glazbeni instrument i time se uključiti u rad Društva. 

Većina dosadašnjih članova koji su prošli kroz glazbarsku školu već dugi niz godina muziciraju u našem orkestru, a neki od njih su nastavili školovanje i postali profesionalni glazbenici i profesori glazbe (vidi poglavlje “Kapelnici” i “Istaknuti glazbari“). Jedan od najistaknutijih profesionalnih glazbenika koji je ponikao iz našeg orkestra je Ante Grgin, svjetski poznati klarinetist i skladatelj.  Ako volite glazbu i želite naučiti svirati, uz stručno vodstvo naših voditelja, možete naučiti svirati većinu puhačkih instrumenata i udaraljke. Otkrijte svoj talent i pridružite nam se! Svi su dobrodošli.

Prijave se zaprimaju preko online prijavnice na ovoj poveznici. Zaprimljene prijave biti će obrađene, te će kandidati biti povratno obaviješteni o daljnim koracima.

Voditelji Glazbarske škole 2023./2034.:

  • Ivana Beretin Mornar mag. mus. (voditelj odjela za glazbenu teoriju)
  • Marija Ilić mag. praesc. educ. i licencirani odgojitelj za glazbene vrtiće 
  • Mateo Laptoš, prvostupnik Glazbene pedagogije i student Glazbene kulture na Umjetničkoj akademiji Split 
 
Više o članstvu u HGD “Zrinski” OVDJE.
Polaznici Glazbarske škole 2021./2022. s voditeljicom Marijom Ilić