Novosti


Nenad Bradarić novi predsjednik Zrinskog PDF Ispis
Ponedjeljak, 04 Studeni 2019 08:08

neno bradaric 3NOVA UPRAVA PREDSTAVILA AMBICIOZNI PROGRAM I CILJEVE
U subotu, 12. listopada u prostorijama Udruge u Kaštel Starom, održana je Izborna sjednica Skupštine HGD „Zrinski" iz Donjih Kaštela. Sjednicu je vodio Mario Bartulin, bivši predsjednik Zrinskog i predsjednik tadašnje radne uprave.

Mario Bartulin osvrnuo se na razdoblje rada u proteklih 5 godina, te izdvojio značajnije aktivnosti, kao što su koncerti i nastupi u okviru Kaštelanskog kulturnog ljeta, gostovanja u susjednim gradovima (Trogiru, Splitu, Kninu, Kistanjima), gostovanje u Rijeci, Baškoj Vodi, Zaprešiću te 31.Susret hrvatskih puhačkih orkestara ikoji se održao u Novom Vinodolskom 2017.godine gdje je osvojena Srebrna plaketa Hrvatskog sabora kulture. Zahvaljujući uspješno apliciranim projektima  na natječaje Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice Kaštela u proteklih pet godina orkestar je sa sveukupno 96.000 kn obnovio instrumentarij nabavom klarineta, horne, eufonija, trube, tube i novih pulteva, dok se redovna djelatnost osiguravala sredstvima Grada Kaštela.

mario bartulin

Nakon njegovog izvješća i izvješća blagajnika, prišlo se izboru novih tijela Skupštine. Za predsjednika HGD-a „Zrinski" izabran je poduzetnik Nenad Bradarić (1968), dugogodišnji aktivni član, saksonfonista i bas gitarist. Za ostala četiri člana uprave izabrani su g.Duje Deanković na funkciji tajnika, g. Mario Čagalj na funkciju blagajnika te kao predstavnici mlađih snaga Mateo Laptoš i Vinka Klišmanić. Također su izabrani članovi nadzorne komisije u sastavu Karlo Žanić, Bepo Mornar-Deman i Mario Bartulin, te Glazbena i Izborna komisija.

Obraćanjem nazočnima, novoizabrani predsjednik se zahvalio na ukazanom povjerenju, istaknuo veliki doprinos svog prethodnika radu društva, te detaljno iznio vrlo ambiciozne planove nove uprave koja će staviti Glazbarsku školu kao prioritet.

nenad bradaric

 

 

Linkovi

Puhački orkestar Zaprešić Musikverein-linde Pihalni orkestar Salonit Anhovo Portal grada Kaštela Hrvatski sabor kulture