Postani članom PDF Ispis
POSTANI ČLANOM NASTARIJE KAŠTELANSKE KULTURNO-UMJETNIČKE UDRUGE!
Puhački orkestar HGD "Zrinski" uspješno djeluje  od 1852. godine u Donjim Kaštelima. Tijekom postojanja kroz orkestar je prošlo više od 1000 glazbenika od kojih su mnogi postali uspješni profesionalni glazbenici, dirigenti, umjetnici i ugledni građani grada Kaštela.  Orkestar redovito gostuje u Hrvatskoj i u inozemstvu, te nastupa sa poznatim glazbenicima i udrugama na različitim javnim manifestacijama domaćeg i međunarodnog karaktera. Ukoliko želite naučiti svirati glazbeni instrument, a uz to i boraviti u poticajnoj i zdravoj atmosferi, te pritom upoznati nove prijatelje i nastupati na javnim pozornicama s  glazbenicima  - onda je pravo vrijeme da se uključite u našu INTERNU GLAZBARSKU ŠKOLU!
 
TKO SE MOŽE UKLJUČITI?
HGD "Zrinski" već godinama organizira Internu glazbarsku školu u kojoj se učenici uče svirati, ali osim sviranja dobivaju se i osnovna znanja u važnim glazbeno-scenskim disciplinama i glazbenoj teoriji (solfeggio).
Škola djeluje cijelu godinu, a učenici se školuju za sljedeće puhačke instrumente:
  • flauta
  • klarinet
  • saksofon
  • truba, tenor
  • trombon
  • udaraljke
Pored novih kandidata bez glazbenog predznanje, dobrodošli su i svi oni koji već imaju glazbeno predznanje, a žele napredovati ili samo žele očuvati stečeno znanje. 
U orkestar su dobrodošli i novi članovi na klavijaturama i bas gitari.
Glazbarska škola nije namjenjena samo mlađim uzrastima, već i starijim,  profiliranim osobama koji žele naučiti svirati instrument i time se uključiti u rad orkestra.
 
dbs-checks
 
PROFESORI
Učenike obučavaju profesori koji su akademski glazbenici; profesor za drvene puhačke instrumente, profesor za limene puhačke instrumene i profesor za udaraljke.
 
TKO KUPUJE INSTRUMENT?
Instrumente nije potrebno kupovati, već ih osigurava HGD "Zrinski".  Korisnici imaju pravo na besplatno korištenje instrumenta dok god su polaznici Škole. Nakon završetka Škole, polaznici se priključuju orkestru te imaju pravo besplatnog korištenja instrumenta dok su aktivni članovi. 
 
CIJENA?
Od odabranih kandidata se očekuje da participiraju u troškovima Škole s simboličnom mjesečnom članarinom, a prema po Zakonu o udrugama (NN 74/2014) i Statutom propisane obvezne članarine. S obizrom na navedeno, očekuje se visoki stupanj motivacije prijavljenih kandidata.
*Ukoliko želite svirati instrument, a financije Vam predstavljaju problem, to nije razlog da talent ostane neiskorišten, te takvim kandidatima uvijek nastojimo izaći u susret oslobađanjem plaćanja (diskrecija zajamčena).
 
PRIJAVA
Sve informacije i prijave za Internu glazbenu školu na zaprimaju se na preko jedne od sljedećih opcija:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
- 091/333 88 72
- ili ispunjavanjem online Prijavnice*.

*Kandidati koji popune online prijavnicu i zadovolje kriterije, biti će pozvani na audiciju o kojoj će svaki kandidat biti pravovremeno obaviješten telefonskim putem. Veselimo se Vašim prijavama!
postani lanom
 

Linkovi

Puhački orkestar Zaprešić Musikverein-linde Pihalni orkestar Salonit Anhovo Portal grada Kaštela Hrvatski sabor kulture