Novosti


Renesansa, barok i rokoko na donjokaštelanskoj rivi PDF Ispis
Nedjelja, 03 Kolovoz 2014 23:27

Cvjetna povorka 2014.3CVJETNA POVORKA KKU POKLADE
Donjokaštelanska vlastela u subotu je u velikom broju izašla na ulice, kako bi puku još jednom pokazala svu svoju raskoš, kao i bogatstva svojih podruma, a za tu priliku upregli su konje u kočije i kare te prodefilirali rivom od Starog do Štafilića.

Za ovu priliku uredili su se i momci ljubitelji konja, kočije su bile pune cvijeća, a u ovoj povorci nije nedostajalo ni najmlađih potomaka kaštelanskih velikaša.
Našao se tu i donjokaštelanski Milienko, a i nekoliko Dobrila, a svi koji su dobro pratili što se događa, mogli su uočiti i Miljenka i Dobrilu u nekim ranim godinama života.Cvjetna povorka 2014.2

Kako i priliči, povorci su se priključili i težaci, prisigli iz Sućurca, jer tko će bolje brinuti o bačvama, grožđu i vinu nego oni.
Da atmosfera bude potpuna glazbom i plesom su se u povorku uključili i glazbari Zrinskog te Kaštelanske mažoretkinje, a povorka je na kraju završila, kako i nalažu običaji od prije nekoliko stoljeća, za zajedničkom trpezom i velikom zabavom.

Naravno, tako je s puno smijeha i u razigranom raspoloženju, prošla i ovogodišnja Cvjetna povorka, ljetne maškare KKU Poklade iz Donjih Kaštela. I ne samo veselo, nego i maštovito, o čemu govore i fotografije Ante Majića.

Izvor: Portal grada Kaštela

Photo: Ante Majić

Cvjetna povorka 2014. 10

Cvjetna povorka 2014.1Cvjetna povorka 2014.3Cvjetna povorka 2014.4Cvjetna povorka 2014.5Cvjetna povorka 2014.6Cvjetna povorka 2014.7Cvjetna povorka 2014.8Cvjetna povorka 2014.9

 

Linkovi

Puhački orkestar Zaprešić Musikverein-linde Pihalni orkestar Salonit Anhovo Portal grada Kaštela Hrvatski sabor kulture